In caz de razboi ce sa apar? Onoarea celor ce au aparat tara a fost demult calcata in picioare.

Am 23 de ani, ma incadrez in intervalul de varsta 20-35 al tinerilor obligati sa apere tara in caz de razboi. Eu ma intreb dece sa apar o tara vanduta, o tara a carei conduceri nu imi ofera nimic, o tara ce se vinde precum o curva, singura, o tara vanduta de cei ce ar trebui sa o dezvolte.

Sa nu va aud ca trebuie sa apar tara pentru ca si altii au murit pentru a fi eu aici, memoria eroilor a fost demult calcata in picioare, scuipata, violata, distrusa de cei ce ne conduc. Eroii au fost deja calcati in picioare in momentul in care popii si guvernul au facut din tara asta o tara de biserici imense, impunatoare, tocatoare de bani si fier vechi al fabricilor odinioara stalp de sprijin al Europei.

Eu pentru ce sa lupt? Pentru faptul ca alerg pe la firme straine la mine in tara sa ma angajez pentru ca romanul nu este ajutat si sprijinit sub nici o forma de stat? Pentru faptul ca sunt alungat din propria-mi tara sa muncesc in straini, sa stau departe de familie?

Draga invadatorule, daca vrei sa invadezi tara, te rog eu, fa ceva bun din ea dar mai intai chinuiei pe cei ce ne-au vandut-o de 25 de ani incoace, daca tu invadator poti face ceva bun din tara asta, te rog eu, da acestor meleaguri o pata de culoare, oamenilor ei de munca, copiilor un viitor in propria lor tara, da tuturor un rost aici unde ne-au lasat parinti si parintii parintilor nostri.

Draga presedinte, premier, senator si orice forma de deputat cu ceafa lata, iti doresc sedere placuta dupa gratiile penitenciarelor, sau dece nu sedere placuta in lagare de exterminare caci acolo iti este locul pentru ce ai facut din tara asta.

Eu ca tanar ce vreau? Eu vreau locuri de munca in companii romanesti, salariu decent nu 800 de lei pe luna in conditiile in care 2000 ma costa intretinerea, vreau un spital decent si scoli performante, vreau infrastructura, vreau sa vad ca am un viitor in tara mea.

Cer prea mult?

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *