Posibil o viitoare platforma in imobiliare si cateva informatii despre cum poti obtine o casa

Piata imobiliarelor mai este o piata rentabila? Ma gandeam sa incerc sa fac ceva bani in plus din imobiliare, nu ma apuc eu acum de vandut case, apartamente si asa mai departe si nici atat de construit, poate cel mult de renovat insa am in plan deschiderea unei platforme online pentru cei ce se ocupa de acest sector de piata.

imobiliareAcum studiez piata, vreau sa fac o platforma ceva gen platformelor de anunturi insa sa vin cu ceva nou, sa fac ca platforma sa devina un fel de recomandare pentru agentiile imobiliare, o platforma care sa poata oferi posibilitatea creeri unui portofoliu de lucrari si posibilitatea strangerii unu portofoliu de review-uri ale clientilor. Asadar platforma mea ar trebui sa fie un soi de baz de date a agentiilor imobiliare clasificate pe zone si experienta.

Mai acum ceva timp a trebuit sa caut un apartament de inchiriat pentru cineva, neavand o baza de date a agenilor imobiliari am inceput sa caut prin site-uri de anunturi, majoritatea mixte, cum in cele mixte nu prea am gasit ceva mai ok, am incept cu platforme de profil, cu anunturi imobiliare si am avut noroc cu Aisiel o platforma relativ noua dar utila, pe langa asta care mi-a ramas in lista de preferate, mai folosesc si imopedia ceva mai dezvoltat dar tot atat de bun.

Preturile garsonierelor, caselor si ale apartamentelor in ultimii ani au cam explodat, odata cu cresterea pretului utilitatlor, un lucru normal dealtfel, dar ce preturi mai gasim acum pe piata? Voi prezenta preturi pe zone ale tarii, intervale de la cel mai mic la cel mai mare.

Preturile unei garsoniere cu o camera in Bucuresti pleaca de la circa 200 de euro pana pe la 4-500 de euro in functie de zona de amplasare in timp ce pentru un apartament cu 2 camere preturile pleaca de la 400 de euro pana la 2000-2500 de euro pe luna si aici in functie de zona si dotarile apartamentului. Pe piata se gasesc apartamente pentru toate categoriile sociale, pentru studenti fara prea multe nevoi pana la apartamente pentru oameni de afaceri, complet utilate, modernizate si eventual cu spatiu de birou.

Ce faci daca nu ai toti bani pentru a cumpara un apartament sau o garsoniera?

Un ajutor util pentru oricine vrea sa cumpere un apartament sau o garsoniera sunt creditele imobiliare acordate in cadrul programului guvernamental Prima Casa. Raiffeisen iti poate oferi un astfel de credit daca indeplinesti urmatoarele conditii: Nu ai in proprietate o locuinta sau nu deti un imobil in suprafata maxima de 50 mp.

Avantajele unui astfel de credit sunt:

  • Avans de doar 5% raportat la pretul de achizitie pentru imobile a caror valoare este sub 60.000 EURO
  • 3000 de euro+ diferenta intre pretul imobilului si 60.000 Euro in cazul imobilelor cu valoare ce depaseste aceasta suma
  • Dobanda avantajoasa
  • 0% comision de acordare
  • 0% de rambursare anticipata
  • Consiliere specializata
  • Acceptarea unei game largi de venituri (salarii, pensii, venituri din chirii, venituri din activitati independente etc.).
  • Documentatie simplificata: fara carte de munca.

Dobanzi si comisioane

Moneda
Indice
Marja dobanda
Valoarea finala
(Indice+Marja)
DAE**
Oferta standard
Oferta conturi salarii*
Oferta standard
Oferta conturi salarii*
Oferta standard
Oferta conturi salarii*
LEI
variabila
ROBOR 3M
2,40%
2,20%
5,72%
5,52%
6,15%
5,94%

 

Pentru un astfel de credit puteti obtine mai multe informatii pe site-ul bancii Raiffeisen, raiffeisen.ro/persoane-fizice/credite/prima-ta-casa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *