Imi caut unelte de pescuit, la vara voi vedea Delta!

Nu am mai fost de mult la pescuit, defapt in adevaratul sens al cuvantului nu am fost niciodata dar ma mai duceam la niste lacuri din zona Nistoresti unde prindeam uneori carasi, micuti dar pasiunea-i totul. Acum ca am permis ma gandesc ca in primavara dupa ce o trece gerul asta sa ma duc putin prin delta, acolo este pescuit adevarat.

images (8)Momentan ma uit pe net sa imi cumpar niste unelte mai bunicele de prins pestele, si am gasit un magazin pescuit de pe un forum de profil. Magazin online bineinteles, de unde imi pot achizitiona cam orice scula mi-as putea dori, online deoarece cum am mai precizat in alte articole, detest sa merg la cumparaturi in magazine, nu imi plac cozile si plimbatul printre rafturi. Online imi pot lua un set complet de scule, imi pot aduna informatii si pot face calcule nefiind nevoit sa stau sa car la ele pana acasa, le vor aduce curierii penru mine si am mai mult timp de gandit, am si de unde alege.

Am pus ochii pe o undita din carbon, la un pret decent, putin peste 100 de lei si o lanseta din doua bucati Kamasaki Exclusive Carp 3.60m 2.75lbs speciala pentru crap, la aproape 300 de lei. Imi va trebui si o lanseta universala, la acest capitol pot opta pentru o Lanseta GoldStar Viking Vario 2.70m 40-80gr la un pret de 83 de lei.

La pescuit voi mai avea nevoie de cutii pentru carlige, scaunel confortabil, lanterna, plute si o multime de alte uelte si ustensile indispensabile. Trebuie sa imi iau cam toate sculele necesare deoarece, cand eram mai mic si ma mai duceam la pescuit aveam obiceiul sa imi cam stric lansetele, fiind neglijent si distrat, nu prea aveam grija de lucruri. Acum va trebui sa imi cumpar scule noi si sa ma pun pe pescuit. Boala pentru pescuit o mostenesc de la tata, el mergea des in delta la pescuit si venea acasa cand eram eu de vre-o 7 ani cu butoaie intregi de peste, eu prefer pescuitul sportiv, adica nu pastrez mai mult decat pot manca, nu fac braconaj.

Este cunoscut faptul ca pescuitul este mai mult o boala decat o simpla pasiune, practic curge prin vene dorinta de a sta pe balta cu lanseta in mana. Pescarii adevarati sunt dispusi deseori sa faca orice sacrificiu pentru a se vedea pe balta si nu au satisfactie mai mare decat aceea cand vad pestele iesind din apa. Totodata un pescar adevarat nu va face braconaj, va prinde peste de-o saramura, restul pestelui prins va fi scos la mal, pozat si lansat inapoi in apa cu grija pentru a nu ii provoca rani sau alte leziuni. Un pescar adevarat va trata rana facuta de carlig, abia apoi va elibera exemplarul, adevaratii iubitori ai acestui sport sunt foarte grijulii cu prada, au intotdeauna grija sa lase malul apei curat, sa nu prinda mai mult decat este necesar si intotdeauna pe langa hrana din carlig, va lasa in urma hrana libera pentru pesti, le va da de mancare pentru a avea ce prinde si la anu, sau cand vor mai veni.

Asta face diferenta dintre un pasionat si un braconier, respectul fata de natura si fauna acvatica. Abia astept vara sa merg la pescuit, nu este nimic mai frumos decat statul pe balta cu prietenii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *