Hoverbike este motocicleta zburătoare ce se va deplasa cu 278 km/h

Hoverbike este motocicleta zburătoare ce se va deplasa cu 278 km/h (VIDEO)

Hoverbike este motocicleta zburătoare ce se va deplasa cu 278 km/h (VIDEO)

Deşi motocicliştii sunt familiarizați cu senzația de plutire, iată că a apărut și motocicleta care chiar plutește, zboară.

Având un motor în patru timpi ce are o capacitate de 1170 centimetri cubi, acesta transmite 80 de kW către două elice pe care le va pune în funcţiune. Chris Malloy, inventatorul acestei „biciclete plutitoare” susţine că vehiculul ar avea capacitatea de a se ridica la o înălţime de trei metri şi că ar putea atinge o viteză de 278 km/h.

În momentul de faţă aceste cifre sunt unele teoretice, deoarece Hoverbike nu a fost pusă încă în funcţiune. Până în prezent, Malloy a construit prototipul şi a planificat primul zbor cu această bicicletă pentru următoarele câteva luni.

După ce a lucrat timp de doi ani şi jumătate în garajul propriu, Malloy a primit ajutor din partea unei companii de inginerie optică din Australia pentru a-şi continua munca.

Prototipul Hoverbike oferă un singur loc pentru pilotul ce va sta pe un cadru creat din fibră de carbon şi spumă, încadrat între două elice plasate în poziţie orizontală, construite din stejar şi mărginite cu fibre de carbon.”

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *