Eu si fobia de dentist

Salutare, fiecare din noi avem cate o fobie, unora le este frica de apa (in ultimul timp circul mai mult cu mijloace de transport in comun si am ajuns sa cred ca pe unii apa ii arde sau cine stie ce le face ca parfumeaza tot autobuzul), altora le este frica de inaltime sau caini iar mie imi este frica de dentist.

Am dantura praf, maselele mele aproape ca nu mai sunt caci le-am spart cand eram mai mic desfacand sticle cu ele, sau pur si simplu frecandu-le intre ele…. (acel scarjnit din masele idiot). Am cautat o modalitate cum as putea sa mi le rezolv si am ajuns la o solutie care pare ok. Cautand pe net am gasit ca exista niste fatete dentare care se folosesc in medicina dentara pentru repararea danturii.

Nu prea am mare habar despre ele dar din ce vad pe net este o tehnica relativ noua care da un aspect bun danturii.
Aceste fatete dentare se folosesc in tratarea dintilor colorati sau patati, la tratarea dintilor deteriorati, ciopliti sau rupti sau chiar pentru ascunderea lacunelor dintre dinti.

Mi se pare una dintre cele mai bune tehnici in tratarea dintilor, eu am avut cateva tentative esuate de a merge la dentist pentru ca atunci cand dentistul ia polizorul in mana sau alte dracii de genul ma panichez si ori sfarsesc fugind ori medicul sfarseste batut. Nu am problema cu injectiile, mi le fac si singur dar sa nu vad polizoare sau sa imi bage chestii bazaitoare in gura ca se schimba datele problemei.

Poate intr-o zi imi voi face curaj si voi merge la dentist dar pana una alta, nu am ce cauta, trebuie mai intai sa imi fac curaj apoi sa ma duc.

Promit sa imi fac curaj si sa ma duc sa imi rezolv dantura dar pana atunci, voi care cititi poate imi oferiti ceva ponturi despre unde este mai ok sa merg, poate cunoasteti voi un stomatolog bun care sa nu ma chinuie prea rau si care sa aiba posibilitatea de a ma lega de scaun eventual, ultima data stomatologul a sfarsit in a-si pune el un dinte pentru ca panicandu-ma i-am scapat un pumn in gura „din gresala” caci m-a torturat in ultimul hal, de acolo si fobia mea de dentist.

Sper sa scap si de asta, nu o fi chiar asa rau dar cand ma gandesc la ce am trait eu acum cativa ani, parca imi intaresc tot mai mult fobia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *