Echiparea masinii pentru iarna

Vine iarna dragilor, vin zapezile, ba chiar prin multe locuri din tara au venit si deja este interzisa circulatia auto neechipate cu cauciucuri de iarna. Chiar daca suntem sau nu soferi, cu totii stim ca echiparea masinilor cu cauciucuri de iarna este OBLIGATORIE pe timpul iernii.

Este cea mai buna lege posibila aceasta care ne obliga la „purtarea de incaltari de iarna” de catre masini. Am permis de conducere si am condus pe drumuri inzapezite, ba chiar m-a prins iarna acum doi ani fara cauciucuri de iarna, a nins destul de devreme si asa a trebuit sa ma duc pe zapada la vulcanizare sa le schimb. Nu va doresc sa vedeti ce inseamna sa controlezi o masina si ca incepator pe zapada fara cauciucuri de iarna,

Din propria experienta va zic ca aderenta pe zapa nu este ca pe asfalt si fuge masina unde vrea ea fara a-ti da sansa de a o controla. Am patit-o la Predeal cand abia daca aveam 2 luni de cand aveam permisul si a trebuit sa plec cu masina neechipata catre vulcanizare, frana deja era degeaba iar plecarea de pe loc era un chin pentru ca derapam.

Acum, sfatul meu este sa alegeti cauciucuri de iarna bune, pentru ca pe piata sunt mai multe tipuri iar daca alegeti ieftin, nicidecum nu alegeti si bun. Am avut noroc ca aveam cauciucuri bune si urcam pe zapada o panta pe care ma uitam la altii cum se chinuiau sa urce cu spatele sau pur si simplu nu puteau sa o urce chiar daca masina era „echipata”. Alt sfat este montarea cauciucurilor pe jante auto de tabla pentru ca in caz de derapj, sa nu plangeti dupa janta din aliaj sparta in vre-o bordura.

In perioada asta, fiind aproape de Craciun veti gasi foarte multe oferte la pneuri de iarna si va recomand sa urmariti magazinele online pentr ca vor fi reduceri consistente. Eu iarna asta nu am masina asa ca, nu am nevoie de cauciucuri, insa stiu cum este aceasta perioada pentru soferi. Acum incepe sa inghete parbrizul, masina necesita antigel, lichid de parbriz pentru sezonul de iarna (nu ingheata), raclete, lanturi si chiar nisip. Cu totii stim ca iarna este cel mai greu sezon, gheata, vantul si zapada ne pune mereu probleme fie ca suntem cu masina sau simplii pietoni, avem mari batai de cap atunci cand iesim din casa.

Voi ce marca de cauciucuri de iarna preferati? Cate sezoane v-au tinut cel mai mult si de cate ori v-au scos din situatii dificile pe zapada? Va invit la o dezbatere pe tema echiparii masinii pentru iarna, voi cu ce o echipati?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *