Diferente de conceptie

De cateva zile, sunt arte a unei conversatii, controverse aparute in urma comentariului lasat de mine la un videoclip pe facebook. Am spus doar ca „nu au zeii nici o treaba cu capacitatea de a evita accidentele…. sau cu locul potrivit la timpul potrivit…..” si am primit raspunsuri pe care le voi pune aici sa vedem diferente de conceptii si modul de privi lucrurile intre doua tabere diferite, eu ateu si unii care bat cu pumnul in masa spunand „Dumnezeu exista”

Acel video se afla la adresa aceasta iar comentariile sunt:

 • Padurice Marinel nu au zeii nici o treaba cu capacitatea de a evita accidentele…. sau cu locul potrivit la timpul potrivit…..
  Îmi place · Răspunde · 56 · 22 noiembrie la 15:07
  • Albei Corneliu Perfect de acord .
   Îmi place · 2 · 22 noiembrie la 16:00
  • Iacoban Beniamin au au…esti satanist din cate se vede…
   Îmi place · 4 · 22 noiembrie la 16:50
  • Siminiski Nicu si tu se vede k esti crestinopat dupa concluziile de kkt pe care le tragi..
   Îmi place · 2 · 22 noiembrie la 16:55
  • Bau-miao Bau-miaoo esti un diavol punt!!exista Dumnezeu sa fie clar si intra in cap si scoate le pe tine inauntru diavolo….
   Îmi place · 22 noiembrie la 18:05
  • Sergiu Mld Tu esti un agramat. Daca exista vreun zeu, tu acum poate scriai corect.
   Îmi place · 4 · 22 noiembrie la 18:22
  • Padurice Marinel Bau-miao Bau-miaoo da sunt, nu vrei tu sa ma exorcizezi? Odata ce nu te condamn pentru religia ta, dece ma condamni tu pe mine? Cine este mai diavol eu sau tu? Eu sunt ateu, tu probabil ortodox sau catolic, este alegerea ta in ce crezi, insa eu spre deosebire de tine nu condamn, am bunul simt de a respecta principiile altora.
   Îmi place · 6 · 22 noiembrie la 19:45
  • Andrei Cristian Fcdb mdea.. avem de a face cu un necredincios
   Îmi place · 22 noiembrie la 20:15
  • Rosca Cristian circula de aici….esti in plus…nu iti ai rostul in postarea asta
   Îmi place · 22 noiembrie la 23:24
  • Rosca Cristian si sa fiu sincer nici ateu nu esti  ca ai folosit cel putin o data in viata ta DOAMNE
   Îmi place · 22 noiembrie la 23:25
  • Rosca Cristian Si Mark Zuckerberg pana a inventat facebook ul era crestin….dupa ce a facut miliarde de dolari s-a declarat ateu
   Îmi place · 1 · 22 noiembrie la 23:29
  • Padurice Marinel sa inteleg ca daca nu am aceleasi principii spirituale ca tine sunt in plus? Uite aici facem diferenta intre conceptii, conceptii bolnave, a ta prin faptul ca persecuti orice este diferit si conceptii normale a mea, acceptand opinia altora despre relig…Vezi mai mult
   Îmi place · 3 · 23 noiembrie la 07:44
  • Zamfir Dumitru Padurice Marinel nu are rost sa incerci sa le explici… stie cineva melodia de la video?
   Îmi place · 23 noiembrie la 16:27
  • Casian Fcdb Are Marinel perfecta dreptate , Dumnezeu nu exista , deschideti ochii oameni buni… si nu nu’s satanist , sunt ateu. statanist e una ateu e alta . Nu am pact cu diavolu dar nici cu Dumnezue , peace.
   Îmi place · 23 noiembrie la 17:30
  • Adrian TiTi Spuse indoctrinatul!
   Îmi place · 23 noiembrie la 17:34
  • Padurice Marinel Deci ma uit la/peste raspunsuri, vad doua tabere atacandu-se una pe alta…. intrebarea mea… este cu ce este mai presus un credincios fata de un ateu si invers? suntem la fel va spun eu numai ca concepem altfel realitatea…. in plus in lume exista i…Vezi mai mult
   Îmi place · 3 · acum 18 ore · Editat
  • Antonia Ciucasel bai daca nu exista dumnezeu cum existam noi!?stiu teoria cu big bang dar nu ar avea cum sa sara din explozia aia niste maimute din care sa evoluam si daca tot au evolut maimutele astea de ce nu au evoluat toate ?fiti seriosi !!!!chiar daca eu cred in d…Vezi mai mult
   Îmi place · 1 · 23 noiembrie la 18:18
  • Stefan Robert bine…daca tot analizati atat de profund tema,acceptam orice idee, inclusiv cea cu big bangul, dar acel big bang… din senin?? o explozie??putin paranormal? deci exista ceva mai putin explicabil !Nu avem cum sa stim sigur daca exista sau nu Dumnezeu. Numai bine !
   Îmi place · 23 noiembrie la 22:40
  • Padurice Marinel Stefan Robert nici in bing bang nu cred… e doar o teorie, am zis ca nu mai comentez dar nu ma pot abtine…. personal pur si simplu nu imi bat capul cu intrebarea „dece sunt eu pe pamant sau cum am aparut” eu mai degraba ma gandesc la cum sa fac sa f…Vezi mai mult
   Îmi place · 1 · 23 noiembrie la 22:46
  • Gavra Boogdii E foarte ok ce zici, nu te contrazic, sunt ortodox, cred in Dumnezeu ! Dar te intreb eu, tu nu crezi acum si poate nu crezi nici in Judecata de Apoi dar nu te-ar arde putin constiinta cand ajungi acolo sus, ca ai trait atatia ani cu gandul ca nu exista nimic ?
   Îmi place · Ieri la 01:32
  • Padurice Marinel chiar deloc, nu imi ocup tipmul cu a ma gandi ce va fi dupa ce mor… ma intereseaza mai mult ce las aici. Moartea este doar un lucru normal care odata si odata vine… am lucruri mai importante la care sa ma gandesc decat asta…. momentan nu mor, pana la proba contrarie sunt nemuritor…
   Îmi place · acum 10 minute · Editat
  • Viky Crângașu asa crezi tu…..doamne cat de inapoiat esti!
   Îmi place · acum 54 minute
  • Padurice Marinel Viky Crângașu sunt eu inapoiat? Eu zic ca sunt realist… daca ar fi sa o luam logic… Unde a fost Dumnezeu in timpul holocaustului? Sau evreii nu sunt facuti si ei de Dumnezeu daca stam sa luam teoria aceasta a creatiei divine… unde este Dumnezeu in Africa, Somalia, Vietnam, Iraq, Afganistan? Crezi ca esti mai buna ca mine? DEMONSTREAZA PRIN COMPORTAMENT NU PRIN CONVINGERI SPIRITUALE, educatia nu ti-o dau zeii se pare. Pana una alta numai bine si pana sa spui un lucru, gandeste-te la vremurile in care traim, exita o educatie, exista un bun simt, probabil esti mai invarsta ca mine si ar trebui sa stii asta. Toate cele bune.
   Îmi place · acum 4 minute

Concluzia mea este ca bunul simt este inlocuit de indoctrinare, daca nu esti ca majoritatea, acestia te pun la zid in numele credintei exact ca in evul mediu, cand daca erai declarat pagan, erai omorat cu pietre, lafel pentru viol, furt si altele. Voi ce spuneti?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *