Destinul omului este creatia

Având ca temă la română o compunere cu titlul „Destinul omului este creaţia”, conformându-mă am făcut tema.
Iar tema mea arată așa…

Destinul omului este creatia

 

Încă de la apariția omului pe pământ, destinul sau poate cea mai importantă ocupație a lui a fost CREAȚIA.

Încă de la început acesta neavând o viață prea ușoară, a trebuit să se adapteze, s-a adaptat cercetând și făcând lucruri noi care să-l ajute… Arme pentru vânătoare, oale și vase pentru hrană, ustensile pentru prepararea hranei, mijloace care să-i ușureze munca cum ar fii scripetele și pârghia pentru a putea ridica obiecte grele, sfoara care-l ajuta la legat și construirea unui adăpost etc.

Evoluând, omul a început să gândească mai mult și astfel a inventat mijloacele de transport, de comunicare, a inventat alfabetul, litere și numere, a creeat arta (pictura, muzica, scluptura), a căutat mijloace cât mai ușoare pentru a se deplasa, a-și procura mâncarea sau poate pentru a comunica.

În ziua de astăzi o mașină, un bec, un telefon, un simplu pix ni se par lucruri banale, dar înainte de a fii inventate nici nu se visa la așa ceva, apoi o sclipire a unor oameni lea dat o formă le-a adus „la viaţă”. În zilele noastre nu ne-am descurca fără toate acestea, dacă se strică mașina deja este doliu național, dacă se ia curentul la opt seara deja încep nervii să fiarbă, pierzi știrile, serialul sau emisiunea, conversația pe mes, e beznă…. În trecut dacă aveau o lumânare aprinsă seara oamenii erau fericiți pentru că puteau citii o carte aceasta fiind la rându-i creația altui om.

Oamenii au simțit mereu nevoia cunoașterii, au încercat să creeze mereu lucruri noi dar oare a fost întotdeauna bine?

Oamenii au creat lucruri utile precum mijloacele de scriere, electricitatea, căldura pe gaze, mijloacele de transport, mijloacele de telecomunicații, dar să nu uităm ca toate acestea poluează, afectează enorm mediul. Încercând să fie tot mai puternic a creat și armele albe armele de foc (Prima armă de foc fiind creată de un călugăr), a creat un lucru care nu este deloc folositor nimănui, cel mai mare esec al omenirii, creația unor minți diabolice lipsite de scrupule, mai exact armele chimice sau bomba nucleară, ce are ca rol distrugerea în câteva minute a ceea ce s-a clădit în zeci poate sute de ani.

Nu mereu creația a dus la lucruri bune, pentru orice creație există sacrificiu, pentru a crea un medicament ai nevoie de un cobai sau mai mulți pentru al testa, pentru a crea orice vei sacrifica timpul, vieți, viața proprie poate. Chit că creezi o operă de artă ori o armă de distrugere în masă ceva tot sacrifici, dar omul cât traiește va dorii perfecțiunea, va dorii să cunoască mai mult, tot mai mult până va ajunge să se auto distrugă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *