Despre masina de spalat vase si utilitatea ei

Salut, in articolele precedente am vorbit despre masini de spalat rufe, in acest articol vreau sa vorbim despre masinile de spalat vase si despre cum alegi o masina de spalat vase dar si beneficiile unei masini de spalat vase.

La prima vedere alegerea unei masini de spalat vase nu pare prea dificila, se face un buget si se alege o masina din magazin ar spune multi. Daca vrei sa iti iei o masina pe care sa o folosesti zilnic timp de cel putin 10 ani, trebuie sa ti cont de firma producatoare, de clasa energetica dar si dimensiunile acesteia.

Majoritatea oamenilor au anumite preferinte formate in urma utilizarii a unor produse fabricate de o anumita firma, aceasta in urma testarii indelungate capatand o oarecare incredere, asa este si la masinile de spalat vase care intr-un clasament al andurantei si fiabilitatii au iesit drept cele mai bune masini de spalat vase modelele MSV Bosch si Miele.

Este adevarat faptul ca multi nu au prea mult habar de statistici de fiabilitate si isi aleg un produs in functie de buget, de cele mai multe ori alegand ceva ieftin pe care sa il vor schimba la 2-3 ani. Cei ce vor produse din clasa premium pot opta pentru produse consacrate, produse premium ale producatorilor de renume precum Samsung, Miele.

Haideti sa vedem si ce vase se pot spala cu o masina de spalat vase. Masinile de spalat vase sunt mult mai sigure decat mainile gospodinelor deoarece acestea nu sunt scapate pe jos astfel spargandu-se, in interiorul masinii vasele sunt asezate in suporti speciali creati pentru siguranta astfel incat in masina de spalat vase se pot spala:

Vesela din portelan unde incadram majoritatea vaselor utilizate zilnic in casa dar si vesela foarte veche chiar si pictata manual.

Vesela din metal precum cratiti si tigai se pot spala fara probleme in masina de spalat vase.

Vesela din sticla si cristal se pot spala oricand intr-o masina de spalat vase.

Tacamuri din inox sau argint nu vor fi niciodata deteriorate in interiorul masinii de spalat vase.

Plasticul si articolele din lemn deasemenea se pot spala cu ajutorul masinii de spalat vase.

Intretinerea masinii de spalat vase este relativ simpla.

In interiorul masinii de spalat vase se poate observa aparitia unei pelicule deranjante, cauzata de o grasime, reziduri, calcar si uneori ale altor minerale provenite din apa, mai ales ca in Romania in mai toate zonele avem apa dura. In interiorul masinii se mai pot sesiza pete de culoare galbena, maro sau ruginie cauzate de fierul existent in apa. Toate acestea se pot inlatura prin utilizarea unei solutii de curatare precum Finish pentru masini de spalat vase odata pe luna.

Periodic se vor verifica bratele pulverizatoare pentru a nu exista riscul infundarii.

Alte sfaturi practice:

Este ideal sa se foloseasca numai detergenti special creati pentru utilizarea in masina de spalat vase. Periodic asigurati-va de integritatea garniturii ce protejeaza usa masinii de spalat. Aranjati intotdeauna cutitele in cuva cu manerul in sus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *