Despre fotografie

Fotografia este arta de a captura momentele, locurile si diversele ipostaze pe care le simte, vede si traieste fotograful. Astazi, fotografia este la indemana oricui dar prea putin stiu sa o faca, prea putini o aduc la rang de arta si tot atat de putini o inteleg. Vedem toate pustoaicele agatate de pomi, de garduri, buzate si in pozitii care mai decare mai pornografice. Pentru a invata sa faci o fotografie ai nevoie de surse, ca surse poti folosi carti sau un forum foto de unde poti invata setari si trucuri pentru realizarea celor mai bune fotografii.

Daca te-ai informat, urmeaza achizitionarea echipamentului, aici fotografii sunt de multe feluri, cei care prefera o marca anume a aparaturii precum asa numitii nikonisti si cei carora nu conteaza ce le dai pe mana, ei fac poze cu orice.

Un fotograf trebuie neaparat sa dispuna de rabdarea necesara realizarii unei fotografii, uneori fiind nevoie de minute bune doar pentru o declansare (ca in cazul fotografierii insectelor), in trecut fotografiile se faceau in minim 15 minute, prima poza din lume fiind facuta in nu mai putin de 8 ore timp in care subiectul trebuia sa stea nemiscat pentru realizarea fotografiei.

In fotografie trebuie sa tii cont de incadradre, lumina, expunere si alte lucruri care le inveti in timp, incepi usor si ajungi sa te perfectionezi constant, sa investesti in echipamente, sa ai tot mai multa dexteritate si sa-ti iasa tot mai bune fotografiile. Personal nu sunt fotograf dar am cateva cunostiinte de baza despre acest domeniu, am prieteni care se ocupa de asta si fara sa vreau discutand cu ei am ajuns sa invat cate ceva despre fotografie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *