Lectia 3- Despre Culori HTML

 In aceasta lectie vei invata sa folosesti culorile si vei gasi tot aici si un tabel cu cele mai folosite culori cu numele si codul lor.
 

Culoarea fondului unei pagini web.

Asa cum am invatat in lectia2 nu trebuie ca fundalul baginii (backgrownd) sa fie alb. Poti opta pentru ce culoare vrei cu ajutorul atributului BGCOLOR al tagului <body>.
Pentru a schimba culoarea paginii web, tot ce trebuie sa faci este sa consulti tabelul cu nume si coduri de culori din cadrul acestei lectii, sa alegi una care-ti place si sa-i scri numele sau codul in cadrul atributului BGCOLOR.
De exemplu vrei sa faci o pagina cu fundal Verde deschis (un verde dragut). Pentru a vedea codul sau numele unui verde dragut te uiti in tabelul de culori. 
Eu am gasit culoarea LawnGreen ce are codul #7CFC00.

Acum scriem codul in locul celui de la lectia2. In loc de linia:

<body bgcolor=”#FF9900″>

Vom pune linia:

<body bgcolor=”#7CFC00„>

Pagina web va deveni asa: exemplu

Culoarea TEXTULUI

 Culoarea textului din cadrul unei pagini web, o schimbam cu ajutorul atributului COLOR al tagului <FONT>. Un prim exemplu despre cum putem schimba culoarea textului unei pagini web, am vazut in lectia precedenta.

In lectia2 am ales pentru text culorile albastru si rosu. In lectia aceasta vom scrie mesajul „Salut” cu culoarea galben #FFF00 iar mesajul „Aceasta este prima mea pagina web, urmeaza sa invat mai multe! ” il vom scrie  violet#D02090.
In cazul acesta vom avea codul:
<html>
<head>
<title>Tutorial HTML</title>
</head>
<body bgcolor=”#7CFC00″>
<font color=”#FFF00″ size=”6″>
Salut!
</font><br>
<hr color=”#FF0000#” width=”50%” size=”5%” align=”center”><br>
<p align=”center”><font color=”#D02090″ size=”6″>Aceasta este prima mea pagina web, urmeaza sa invat mai multe!</font></p><hr>
</body>
</html>
Iar acest cod va arata asa: Exemplu.
Nume si coduri de culori sigure.
In continuare vom vedea ce inseamna culori sigure. Culorile sigure sunt culorile afisate de majoritatea browserelor. Daca de exemplu pentru fondul paginii tale web ai folosit culoarea verde, dar nu ai verificat daca codul ei face parte din lista codurilor de culori sigure, pentru tine pagina poate aparea cu fond verde dar altora le poate aparea cu alta culoare.
Acum veti vedea un tabel cu cele mai importante culori din html.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *