Despre aerul conditionat. Ce trebuie sa ai in vedere cand vine vorba despre ele.

Tehnologia evolueaza continuu, astfel ca si aparatele de aer conditionat se modernizeaza de la un an la altul, avand datoria de a ne face viata mai confortabila. Asadar, alegerea unui asemenea dispozitiv se poate dovedi a fi mai dificila astazi, deoarece de multe ori nu stim pentru ce sa optam. Insa primul pas care trebuie indeplinit este stabilirea preferintelor, si anume ce ne asteptam ca acest dispozitiv sa indeplineasca, precum si locul in care se va amplasa. Exista posibilitatea ca unele persoane sa doreasca racirea eficienta a unei singure camere, in timp ce unii opteaza pentru amplasarea aparatului in hol, decizie care nu este atat de buna, deoarece racirea sau incalzirea nu este eficienta decat in imediata apropiere a dispozitivului.

De asemenea, este important ca aceste aparate sa fie eficiente din punct de vedere al consumului de energie, astfel ca noile modele introduse pe piata indeplinesc acest criteriu. Fiind o investitie destul de accesibila, majoritatea persoanelor aleg confortul propus de acest aparat, in special datorita faptului ca fiabilitatea lor nu este pusa la incercare decat in cazuri izolate. Chiar daca in anii trecuti facturile la energia electrica cresteau foarte mult din cauza aerului conditionat, in ziua de azi nu se mai pune aceasta problema, totul datorita tehnologiei care se bazeaza pe folosirea unor materiale potrivite, in timp ce componentele asigura eficienta dorita.

Preturile acestor dispozitive variaza in functie de puterea dezvoltata, de tehnologia propusa, dar si de producator. Este esentiala alegerea unor dispozitive care sa promita un sistem de purificare al aerului, acesta fiind eficient in special pentru cei care au copii, dar si care sa nu necesite o curatare saptamanala. De regula, intervalul in care dispozitivul trebuie curatat este stabilit de fiecare producator si model in parte. Filtrele aparatului de aer conditionat sunt cele care asigura calitatea aerului si permite ca in incaperea respectiva sa poata fi prezente persoanele mai sensibile, care prezinta diferite alergii.

Cu alte cuvinte alegerea aparatului de aer conditionat trebuie sa se faca in functie de camera in care se va amplasa, in cazul incaperilor de peste 20 de metri patrati fiind necesara o putere de 12.000 BTU/h, precum si de modul in care este asezata mobila, deoarece aerul nu trebuie sa fie emis direct inspre scaun, canapea, pat sau fotoliu, in caz contrar poate fi deranjant pentru locatari.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *