Depresia…Cum scapi de depresie?

Salut, daca tot sunt racit si nu am chef de nimic, nici benzina in masina nu prea mai am si incerc sa mai trag de ea, m-am gandit sa vorbesc putin despre un lucru care afecteaza tot mai multi oameni in ziua de azi.

Fie ca suntem tineri sau batrani, foarte multi dintre noi trecem prin perioade destul de dificile ale vietii si ajungem sa picam in depresie. Nu voi vorbi despre depresie din punctul de vedere al vreunui specialist pentru ca nu sunt asa ceva, nu am studiat depresia ci doar am trait-o, am simtit-o pana in maduva oaselor si inapoi.

Trecand printr-o perioada mai grea, am ajuns sa pic intr-o depresie urata, am scapat de ea destul de greu si pot spune ca nu este de joaca cu starile depresive. Atunci cand trecem prin perioade dificile, suntem dezamagiti de oameni sau intamplari ori pur si simplu ni se sparg mult prea multe lucruri in cap picam in depresie, ajungem sa ne imbolnavim psihic. Starea de depresie este imprevizibila, ajungi sa faci lucruri pe care nu vrei sa le faci, cazi in clipe de inconstienta in care esti capabil sa faci orice, chiar sa mori.

Cum scapi de depresie?

Cel mai util lucru posibil este sa ceri ajutorul altor persoane, eventual ajutorul unui psiholog care va sti cum sa iti linisteasca creierul mult prea incarcat de negativism. Eu, am apelat telefonic la un psiholog, dupa ce am stat de vorba cu cineva care nu ma cunostea si pe care nu il cunosteam, am inceput singur sa mi impun faptul ca trebuie sa dorm chiar si fara somnifere, ca trebuie sa mananc si trebuie sa ma bucur de viata. Usor si sigur am trecut de la starile negativiste la stari ceva mai optimiste iar acum inafara de faptul ca sunt racit, pot accepta lucruri pe care nu le puteam accepta si ma simt ok.

Depresia se joaca cu mintea noastra dar pe mintea noastra suntem singurii stapani, o putem controla si o putem vindeca de unii singuri sau cu ajutor.

Daca ai stari de depresie incearca sa iesi afara, sa iesi cu oameni pe care ii apreciezi, cu care te simti bine si incearca sa nu consumi alcool pentru ca in ciuda a ce se crede, alcoolul sporeste starile depresive. Incearca sa te distrezi si sa cunosti oameni.

Depresia-i doar o tarfa care vine, te fute si pleaca daca o zgornesti!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *