De ce sa lucrezi de acasa? De ce sa devii freelancer?

Avem internet, toti avem internet in ziua de astazi, iar joburile nu se mai cauta in ziare (de acord, se cauta, dar mai rar), ci online. Daca esti in cautarea celor mai bune joburi online si vrei sa lucrezi de acasa, mai jos iti voi propune avantajele pe care le ai ca un freelancer si daca apelezi la un site de specialitate.

Care este primul avantaj al site-urilor ce ofera joburi online? Faptul ca este deschis 24 din 24. Da, un site se actualizeaza “singur”, in timp ce un chiosc de ziare are o anumita ora la care primeste marfa. La un site de poti abona, iar in momentul in care noi joburi sunt disponibile, tu vei fii instiintat. Alte avantaje? Eviti traficul, deplasarile, vremea urata, economisesti bani si timp… Alt avantaj ar fi rapididatea cu care ti se raspunde (mai ales daca se cauta urgent) si posibilitatea de-a fi mai “degajat” in discutiile ce le vei purta deoarece la un interviu tinzi sa fii mai incordat. Nu intotdeauna vei avea noroc, dar inarmeaza-te cu multa rabdare, iar in momentul in care ai dat lovitura, fii punctual si preda proiectele la timp, o recomandare valoreaza uneori mai mult decat un CV.

Ca sa ai oportunitatea de-a gasi ceva pe placul tau, e nevoie de putina atentie si timp ca sa-ti faci o idee, sa vezi ce se cauta (content writeri, programatori, web designeri etc), ce se cere, ce nu se cere, care sunt preturile pe articole/advertoriale/proiecte/layout-uri si asa mai departe. Exista multe site-uri ce ofera prin anunturi locuri de munca, dar doar foarte foarte putin te ajuta sa-ti si oferi serviciile online, total gratuit, urmand ca angajatorii sa apeleze la tine.

Sa nu cumva sa te culci pe o ureche: “mi-am oferit serviciile, astept sa fiu sunat/contactat”. Continua sa cauti, cu cat aplici in mai multe parti, cu atat sansele tale de-a fi angajat devin mai mari.

6 Responses to “De ce sa lucrezi de acasa? De ce sa devii freelancer?”

 1. Daniel spune:

  Cand lucrezi online nu esti presat de timp, de boss etc. Poti oricand sa faci o pauza si sa bei o cafea. Pe langa asta nu trebuie sa fii prezent nicaieri, poti foarte bine sa lucrezi de acasa, din pat.

 2. Mona spune:

  Este mult mai usor sa lucrezi online. In foarte multe cazuri poti face un proiect sau o munca mai repede decat ti se cere, astfel vei avea timp si pentru altceva. Este cu adevarat important sa fi punctual, dar cand lucrezi de acasa, nu esti stresat de nimeni si cand e liniste, progresezi mai repede cu munca. Nu? 😉

 3. Lumi spune:

  este ok ca freelancer, pb e ca nu prea poti sa castigi (cel putin la inceput) prea multi bani, pt ca neavand experienta, trebuie sa te multumesti cu proiecte mici, pe bani putini… ca sa nu mai zicem si de alte dezavantaje: faptul ca nu ai un colectiv cu care sa socializezi, nu beneficiezi de avantajele de a fi salariat, etc

 4. Marius spune:

  E cu dus si intors…unii castiga bine, altii nu prea castiga..in plus, nu ai siguranta de maine fata de un serviciu stabil!

 5. Laurentiu spune:

  Drept sa-ti spun, cunost multe cazuri in care cei care lucreaza de acasa in diverse proiecte de acest gen, au castiguri mult mai mari decat persoane care isi rup ochii in calculatoarele dintr-o banca(e doar un exemplu). Partea proasta este ca joburile de freelancer sunt provizorii…nu pot muncii o viata in modul asta.

 6. Goji spune:

  In primul rand ca ai mai mult timp liber, nu te streseaza seful, nu pierzi mult timp in trafic….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *