De ce sa apelezi la un avocat?

Imaginea unui avocat este cel mai adesea asociata cu cea a litigiului. Cu siguranta ca aceasta este unul din principalele sale roluri, dar rolul sau merge mai departe de un proces si nu se limiteaza doar la asta. Un avocat poate sa fie contactat in afara oricarui litigiu atunci cand va doriti sa fiti sfatuiti intr-o anumita chestiune legata de drept dar si in cadrul unei concilieri sau pentru o redactare a unui contract.

Avocatul poate sa joace mai multe roluri in beneficiul clientului sau. Functia sa principala este sa actioneze in numele unei alte peroane. Dar joaca si un rol de consilier juridic, prezentand clientului sau cele mai bune optiuni, tinand cont de regulile juridice aplicabile.

Si din ce in ce mai multi avocati joaca un rol important in rezolvarea conflictelor de tot felul. Poate actiona deci dept mediator si sa ajute doua persoane sa isi rezolve problemele sau conflictele.

Domeniile de interventie ale unui avocat sunt destul de vaste. De la viata privata la cea profesionala, sfaturile sale sunt indispensabile.

Pentru orice demers care ar putea duce la un litigiu, un avocat poate sa intervina in trei momente diferite:

  • inainte de nasterea unei probleme. Avocatul este in acest caz cel ce va sfatuieste, va informeaza sau carepoate preveni aparitia unor probleme.
  • in momentul in care apare o anumita problema, poate negocia sau concicila – solutii amiabile, mediere, drept colaborativ, etc.
  • dupa ce problema ajunge in justitie, deci in caz de litigiu. Este cel care va va apara interesele.

Cateva exemple:

  • legate de familie – divort, adoptie, pensie alimentara.
  • legate de casa – mosteniri, sucesiuni, etc,
  • legate de accidentele rutiere.

In orice cazuri sau procese, avocatul este cel care va sti cum sa comunice cu adversarii si daca este cazul stie cum sa va concilieze. Este cel care cunoate  toate procedurile si care actioneaza mereu cu grija pentru a va sustine interesele, respectand in acelasi timp deontologia

Un avocat este o persoana competenta, integra, dezinteresata, loiala si independenta. Are un nivel ridicat de cunostinte si de aptitudini in domeniu pentru a va apara interesele cat mai bine. Avocatul este deci un partener privilegiat, un interlocutor pretios care va va servi si va proteja interesele de fiecare data.

Avocatul este deci cel care isi va pune serviciile si competentele in interesele duneavoastra, deoarece cunoaste toate procedurile si practicile care se impun. Un sprijin legal si de nadejde care stie in detaliu toate problemele legate de cazul dumneavoastra. Este cel care poate gestiona toate cazurile cu cea mai mare usurinta. In acest caz puteti sta foarte linistiti stiind ca cineva se ocupa indeaproape de toate problemele pe care le aveti si pe car vreti sa le rezolvati cat mai repede. In plus, veti fi tinut la curent in mod regulat de felul in care evolueaza cazul. In plus, va va asigura de fiecare data de comportamentul sau demn, onest, responsabil, dedicat atat profesiei ce o exercita cat si celor din jurul sau pe care ii ajuta. Alte detalii, gasiti accesand site-ul avocat Tarcea, sectiunea avocat divort cluj.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *