De ce ar trebui sa citim

Lumea in care traim se misca din ce in ce mai repede si se schimba de la o zi la alta. Lucrurile nu par neaparat sa mearga spre bine, realitatea fiind cea care ne dezamageste aproape zilnic. Societatea in care traim seamana din ce in ce mai mult cu cea zugravita de Orwell in Ferma Animalelor, oamenii de rand fiind expusi unei avalanse de abuzuri si manipulari.

Pentru multi, lumea cartilor poate reprezeta o evadare benefica, relaxanta si educativa. Aspectul educativ depinde, in mod evident, de calitatea cartilor pe care le citim, pentru ca cine citeste Sandra Brown nu poate fi acelasi cu cel care citeste Napoleon Hill, spre exemplu.

Lucrurile tind sa se focalizeze pe aspectul dezvoltarii personale, de aceea, in ultima perioada, aceste carti au dobandit o notorietate din ce in ce mai mare, ceea ce e bine. Lumea vrea sa se educe intr-un spirit de invingator, lucru care e posibil sa dea, mai devreme sau mai tarziu, oamenii noi care sa schimbe lumea intr-una mai buna. Sau macar sa incerce.

Unui cititor lumea i se deschide si altfel decat unui om care se uita numai la filmele ProTV in fiecare zi, neratand niciun sezon din seriile atat de bine promovate de media.

Fara doar si poate, literatura, de oricare fel ar fi ea, e preferabila unui show TV, fiindca incita creierul la gandire, la materializarea in imagini si situatii a textului citit. Cititul dezvolta imaginatia, indiferent cat de slaba ar fi cartea pe care o abordam. Evident, asta nu este o scuza pentru a citi orice fel de maculatura, dar orice calatorie incepe cu un pas, asa ca ar fi bine sa va apucati de citit. Cartile n-au omorat niciodata pe nimeni, in schimb au dat viata multor lucruri frumoase.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *