De ce apar hemoroizii?

Fara sa fie o problema cu repercursiuni grave asupra sanatatii, hemoroizii sunt totusi o problema care cauzeaza foarte mult dosconfort, atat fizic cat si psihic. Partea buna este ca in cele mai multe cazuri, aceasta problema extrem de neplacuta poate sa fie tratata cu usurinta, fara sa fie nevoie de interventie chirurgicala. Evident, exista si situatii ceva mai dificile, care pot produce probleme serioase, asadar, daca crezi ca incepi sa dezvolti hemoroizi, este bine sa consulti medicul.

Pana la a consulta medicul insa, este indicat sa previi aparitia hemoroizilor iar acest lucru necesita cateva cunostinte despre cauzele care ii produc.

Ce poate duce, asadar, la aparitia acestei boli?

  • Tulburarile de tranzit sunt cauze extrem de intalnite. Un stil de viata nesanatos, cu o alimentatie saraca in fibre poate sa duca la blocarea tranzitului intestinal. Acest lucru necesita un efort mult mai mare din partea musculaturii anale, ceea ce duce la aparitia durerilor si la aparitia hemoroizilor. Din acest motiv, o dieta echilibrata poate sa fie o solutie excelenta pentru a evita aparitia unei astfel de boli;
  • Persoanele care evita exercitiile fizice si stau foarte mult pescaun pot ajunge sa dezvolte hemoroizi mai ales datorita presiunii continue asupra zonei anale. Daca stii ca ai o profesie care presupune statul pe scaun pentru mai multe ore consecutiv, atunci ar fi bine sa iti propui cateva minute pe ora in care sa faci miscare;
  • Ridicarea greutatilor. Chiar si miscarea poate sa cauzeze hemoroizi, daca nu este facuta asa cum trebuie. Ridicarea greutatilor mari sau chiar genuflexiunile pot sa puna presiuni serioase asupra zonei anale, ceea ce duce, evident, la aceasta problema de sanatate.

Pe langa aceste cauze, care sunt foarte des intalnite, hemoroizii pot aparea si din cauza unei hartii igienice parfumate si colorate, care contine substante iritante, din cauza fumatului sau chiar din cauza mostenirii genetice.

Cum poti sa scapi de hemoroizi in mod natural?

Desi este mult mai indicat sa apelezi la un medic specialist pentru a scapa de aceasta probleme, exista si cateva solutii naturale. Daca ai dezvoltat hemoroizi este bine sa faci o baie in apa calda sau sa speli locul problematic cu ceai. De asemenea, este esential sa incepi sa mananci cat mai multe fibre si sa faci miscare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *