Dansul

In primul rand, pot spune ca nu stiu sa dansez, nu prea este de mine treaba asta insa, ma mai uit uneori la videoclipuri cu dansatori si devine tentant, dar daca incerc ma cam incurc in picioare. Insa pentru cine vrea sa invete sa danseze, cred ca le pot recomanda un loc unde multi au invatat, unde poti invata de la profesionisti.

Este vorba de scoaladedans.info un loc unde poti invata o multime de lucruri despre dans. Pe acest site veti gasi o multime de articole despre dans, foarte interesante, unele chiar educative. Stiu site-ul de ceva timp, undeva aproape de infiintarea lui. Momentan il urmaresc ca sursa de informatii (mai citesc cate un articol nou) dar si in scopul urmaririi dezvoltarii unui astfel de site, este relativ nou si voi incerca sa imi fac o idee despre modul in care s-ar putea dezvolta un site cu astfel de subiecte.

Dansul inca din antichitate, sau chiar de la bazele omenirii a fost un prilej de degajare, de a te bucura, unele triburi sua indivizi inaintea infiintarii triburilor, aveau dansuri ritual pentru diverse scopuri precum venirea ploii, succes la vanatoare, slavirea zeilor. In zilele noastre exista cateva tipuri de dans printre care cele mai cunoscute sunt dansul modern, dansul de societate si poate cel mai practicat dansul sportiv in cadrul caruia din cate stiu intra si dansul de strada. Acum cati nu v-ati uitat macar la una din seriile filmului Street Dance, la sfarsitul filmului dorindu-va sa reusiti sa faceti macar una din miscarile dificile vazute acolo? Sunt foarte multi tineri la noi si in afara care inspirati din astfel de filme, devin dansatori stradali, danseaza pe strada, in parcuri sau cluburi si traiesc prin si din asta.

Orice stil de dans ai practica, va fi cum am spus mai sus o forma de degajare, o forma de echilibrare si descarcare. Nu degeaba se cunoaste si termenul „Terapie prin dans” pentru ca asta este, este o terapie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *