Da, ma voi intoarce in tara!

Maine ma intorc in tara, sunt foarte nerabdator si m-am gandit sa scriu cateva „memorii” despre principii schimbate de-a lungul a 6 luni traite in Germania, in apitala-i pe nume Berlin, printre nemti, turci, iugoslavi, rusi, bulgari, unguri, engleji, evrei si alte nationalitati.

Cand am plecat daca ma intreba cineva daca m-asi intoarce le-asi fi spus categoric nu, traind cu impresia falsa ca oriunde este mai bine, am scris si aici pe blog ca nu vreau sa mai merg in tara. Insa acum am ajuns la concluzia ca spre deosebire de straini, noi avem o tara spectaculoasa, au si nemtii parcurile lor dar nu se compara cu dealurile noastre, au si nemtii magazinele lor dar nu se compara cu ale noastre, ei nu au traditii, sunt monotoni, nu prea auzi muzica la ei, sunt murdari, aduna in case tot ce gasesc pe strada.

Noi romanii, suntem fericitii mostenitori a unui pamant frumos, plin de traditie, murdar de sangele eroilor ce s-au jetfit pentru independenta noastra pentru a trai noi bine, iar noi ce facem, ne criticam tara? Sa-i criticam pe cei ce au adus-o in pragul in care este, sa ne criticam pe noi pentru ca am lasat sa decada industria dezvoltata pana in anii 80, suntem de vina ca nu ne-am ridicat ca in 89 sa ne inpunem punctul de vedere.

Acum daca ma intrebi daca m-asi intoarce in tara, asi spune MAINE daca e nevoie, vreau sa ma intorc dar momentan doar in concediu, voi mai veni aici si voi mai sta pana in vara pentru a-mi asigura baza financiara pentru a-mi deschide o afacere in tara, o afacere perfect legala prin care sa demonstrez ca platindu-ti taxele te poti dezvolta la fel de bine chiar mai bine decat daca ai insela statul, partenerii de afaceri si restu.

Stiu ce vreau, ceea ce vreau e sa ajung daca nu un simplu patron de firma, mai mult, un investitor care sa ofere locuri de munca oamenilor abia iesiti de pe bancile scolii, pentru a le oferi tinerilor posibilitatea dezvoltarii unei cariere in tara lor nu peste hotare. Avem specialisti, avem muncitori, avem forta de munca in tara da trebuie motivata sa ramana in tara.

Da ma intorc in Romania, nu o voi da pe orice alta tara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *