Cum sa scapi de frica de dentist

                dentofobiaFrica de dentist este o denumire data pentru un amalgam de sentimente de disconfort asociate cu vizita la dentist sau chiar cu ideea de a merge la un cabinet stomatologic. Aceasta poate fi un sentiment usor de anxietate insotit de tensiune musculara, panica, teroare sau chiar lesin. Astfel, unele persoane aleg sa traiasca in dureri dentare extreme decat sa isi trateze problemele orale la un dentist specializat.

Deoarece oamenii carora le este frica de denist evita cabinetul acestuia sau il viziteaza doar in cazurile foarte grave, ei ajung sa aiba degradari ale dintilor, gingii bolnave, dureri dentare, pierdere de dinti si, mai mult decat atat, pierdere de masa osoasa la nivelul maxilarului, boli parodontale, abcese dentare si gingivale si chiar boli de inima cauzate de germenii care intra in fluxul sanguin prin gingii si apoi spre inima.

Aceste probleme dentare implica, de asemenea, jena sau rusine la deschiderea gurii in public si respiratie urat mirositoare. Persoanele in cauza incearca sa-si ascunda dintii cat mai mult, evita zambetele si tind sa evite contactul cu strainii, se retrag social si pot avea probleme chiar si in cariera.

Aceasta teama nu este doar severa, ci este si raspandita in toata lumea.

Studiile spun ca doar 21% din populatia lumii nu simte niciun pic de anxietate cand vine vorba de mersul la dentist, asadar aceasta fobie este, in mod clar, experimentata de majoritatea covarsitoare a oamenilor.

Care sunt cauzele acestei frici de dentist? Cei mai multi experti cred ca aceasta este legata de experientele dentare infricosatoare pe care oamenii le-au avut la un moment dat in viata sau de povestile de groaza despre stomatologie pe care le-au auzit in jur.

Cu toate acestea, oamenii nu ar trebui sa se mai teama de dentisti, mai ales in ziua de azi, cand metodele de tratament dentar au evoluat extrem de mult, iar, cu ajutorul anesteziilor, procedurile dentare nu mai sunt absolut deloc dureroase. De pilda, daca esti in cautarea unui cabinet stomatologic sector 6 Bucuresti, poti gasi mai multe astfel de clinici care ofera tratamente dentare lipsite de dureri sau senzatii suparatoare, garantandu-ti o dantura ca la Hollywood.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *