Cum sa faci bani pe net cu un site.

Pentru ca cineva ma intreba azi daca chiar se pot face bani stand la calculator, cu toate ca am mai scris astfel de articole, am spus sa mai scriu unul mai detaliat in care sa iau pas cu pas ce este de facut. Momentan pana reincep munca in Germania, singura mea sursa de venit provine din statul la calculator si nu va imaginati ca stau prea mult, de la 12-15 ore cum stateam acum cativa ani, acum rar mai stau peste 6 ore pe zi. Cum imi ocup eu timpul in fata calculatorului? Va voi raspunde intr-o mica povestioara…

descărcare (1)Prin scoala nu prea imi placea mie sa studiez, mai ales in clasele mici cand nu vedeam prea important mersul la scoala, imi detestam invatatoarea apoi nu imi placeau profesorii, ma exaspera matematica si treburi de scolar. Am avut de cateva ori probleme la invatatura, nu imi ardea mie de facut teme sau invatat, eram cu gandul mai mult la joaca. Prin liceu, in clasa a 9-a am deschis primul meu blog, am inceput sa scriu pe un blog pe subdomeniu de la blogspot tot felul de tampenii (nu ca acum asi scrie lucruri mai serioase), nu scriam tocmai corect gramatical (lafel, nu ca acum asi scrie), dar acel prim blog mi-a trezit cu timpul o dorinta arzatoare sa invat si eu sa fac teme de site, acele teme de blogspot, am invatat cu timpul HTML si CSS, am invatat sa modific teme si sa le adaptez nevoilor mele. Dupa 2 ani de blogspot am trecut pe subdomeniu wordpress si deja vroiam sa invat php, m-am pus pe invatat iar in momentul de fata stiu atat cat sa editez o tema wordpress sau prestashop… Am trecut dupa un an jumatate pe domeniu propriu, am strans bani doua luni pentru acest domeniu pe care scriu acum, apoi l-am hostat pe un host gratuit, a tinut 2 luni treaba pana am descoperit gsoftcentral unde sunt client de atunci.

Cu timpul mi-am imbunatatit gramatica, nu perfect, cand scriu pur si simplu tastez fara a sta prea mult pe ganduri, cuvintele vin de la sine fara a-mi face un plan in prealabil dar, spre deosebire de cum scriam atunci, foarte mult prescurtat, cu tz si salte porcarii gen cum era moda pe mes, acum scriu ceva mai bine. Scriind pe blog am ajuns sa scriu si pentru diverse publicatii ale ziarelor online, un an jumatate am facut pe redactorul pe la diverse publicatii. Acum sa revin la cum faci bani pe net.

La 2-3 luni dupa ce am trecut pe domeniu propriu, am intrat pe un forum de webmasteri pe care activez si acum, acolo am aflat cum pot vinde link-uri, articole, cum pot ajuta contra cost, cum pot transforma statul in fata calculatorului in sursa de venit. Eu a trebuit sa „fur meserie”, sa invat din mers cum merge treaba dar, am refuzat sa apelez la serviciile altora si asa am invatat sa fac singur ce aveam nevoie.

Acum ajut eu pe altii, eu nu sunt atat de reticient in a da informatii, mie imi place sa ajut, macar sa vad pe unu ca vrea sa faca un ban cinstit cu ce il invat eu.

Daca esti perseverent, ai putina imaginatie si timp liber, poti face un lucru bun. Acum cum faci bani si cum gasesti clienti?

Bani poti face din articole, advertoriale (intre acestea este diferenta stilului abordat de scriere), link-uri si bannere. Se poate monetiza foarte bine un site de fashion si moda, un site de trailere, un site de it, un site de retete, un site de medicina, un site de marketing, cam astea sunt extrem de cautate si sunt legale. Poti face orice site, asta tine doar de tine si imaginatia ta, poti aduce vizitatori iar de pe urma lor poti face bani, tine de perseverenta.

Clienti poti gasi pe platforme precum e-advertising si blogmoney dar si de pe forumuri precum SEOpedia sau arenaweb, aici gasesc eu cea mai mare parte din clienti, puteti incerca si alte platforme si forumuri.

Cei mai buni prieteni de promovare ai tai ar trebui sa file Facebook si google+, facebook mai mult deoarece este mai cautata dar nu este de neglijat linkedin sau alte retele sociale care iti pot aduce vizitatori. Ca o paranteza, daca vrei sa faci un lucru bun, intotdeauna fi onest si cinstit, creeaza-ti o reputatie buna si astfel vei avea de castigat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *