Cum sa faci bani pe net cu un blog

Hai sa vorbim despre cum poti face bani de acasa, cum iti poti transforma blogul intr-o sursa de venit si cum poti fi freelancer.

Acum mult timp, pe undeva prin 2008-2009 nici nu mai stiu exact, ma apucam de blogging, scriam ce imi venea in minte, o multime de lucruri, eram total paralel cu gandul ca pot face bani din blogging pana intr-o zi cand dupa intrarea in lumea buna, pe domeniu .ro dupa trecerea de la subdomeniul patformei WordPress.

Am trecut pe rand de la blogspot la wordpress si de aici pe domeniu .ro, lund nastere marinelpadurice.ro locul in care si astazi scriu. Dupa ce am trecut pe domeniu, am inceput sa ma informez despre cum se creeaza un blog, sa imi fac cunoscute rezolvarile unor probleme aparute pe parcurs, invatam deja cum sa tin blogul online fara probleme, cum sa modific teme wordpress si cum sa il promovez. Apoi pe forumuri am vazut ca lumea vinde si cumpara articole, timid am inceput sa scriu si eu contra cost si asta pot spune ca i-a scutit pe ai mei de multe cheltuieli, deja imi castigam singur banii si imbinam scoala cu munca.

Treptat am invatat o multime de lucruri de la alti membrii ai forumurilor pe care activez si astazi.

M-am gandit ca in aceasta dimineata sa scriu despre cum poti promova un blog, despre cum poti face bni cu un blog si unde gasesti clientii.

Un blog poate fi creat pe platforme free, recomand WordPress, sau pe domeniu propriu care poate fi cumparat cu preturi de la 3 euro pana pe la 15 cu plata anuala. Pe langa un domeniu ai nevoie de un plan de gazduire pe care dai cam 2 euro lunar. Apoi dupa ce ai blogul online incepi sa scri, scri zilnic apoi dupa o perioada in care blogul tau obtine autoritate, poti incepe sa scri pentru altii, sa scri articole de tip advertorial sau articole informative despre un produs sau serviciu.

Cum promovezi un blog?

Inainte existau zeci de metode eficiente pentru a promova un blog, exista si acum dar intre timp a aparut Facebook, platforma asta de socializare poate face minuni in promovare, este la indemana, este gratuita si sigura. Pe ea ai deschidere la mii de oameni, o poti folosi cu incredere in promovare.

Unde gasesti clienti pentru articole?

Pe forumuri de webmasteri poti gasi clienti pentru articole printre utilizatori, recomand arenaweb.ro sau forum.seopedia.ro, o alta sursa sunt platformele precum e-adverising.co unde poti contracta clientii si poti face bani frumosi folosind aceasta platforma.

Retelele de afiliere sunt si ele utile, ca afiliat al magazinelor online poti face bani din comisioane in urma recomandarii produselor. Daca tu recomanzi un produs ca afiliat al unui magazin online, gen eMag cu platforma Profitshare, poti castiga comisioane considerabile, in acest sector trebuie sa fi perseverent, sa muncesti si sa devi un bun vanzator.

Sunt multe de spus despre cum faci bani pe net, nu mai am eu timp acum insa voi reveni cu un alt articol in care voi prezenta pe larg fiecare metoda.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *