Cum aleg un scaun de birou

Scaune birou ce este cu acest termen?

Este termenul Seo pentru termenul corect gramatical scaune de birou, insa pentru seo voi folosi scaune birou in acest articol in care voi vorbi despre aceste scaune de birou, dece ne trebuie si la ce folosesc ele. In primul rand scaunul special conceput pentru munca de birou este printre altele confortabil dar in realizarea lor se va tine cont de pozitia corpului, mai ales a coloanei vertebrale atunci cand se sta pe scaun. Munca de birou solicita foarte mult coloana deoarece este o munca care nu prea ofera prilejul de a face miscare si solicita coloana.

Foarte multe persoane care au o munca de birou se vaita de spate tocmai din cauza scaunelor. Aceste scaune trebuie sa fie confortabile, mobile si sa asigure o pozitie corecta a coloanei. Scaun mobil nu inseamna sa te poti plimba cu el, pur si simplu doar sa te rotesti cu el, aceasta miscare ajutand coloana.

Scaunele pot fi confectionate in totalitate din plastic, metal sau sa aiba o captusala din diverse materiale precum vinil sau piele dar si alte materiale textile. Cele mai ok sunt cele din piele dupa preferintele mele. Scaunul in general este moale si reglabil din toate incheieturile sau mai tehnic, are toate elementele reglabile oferindu-ti posibilitatea de a regla inaltimea, pozitia spatarului, pozitia cotierelor, pozitia sezutului. Tehnologia din ziua de azi permite crearea de scaune de birou incalzite sau racite electric, astfel iarna poti avea un scaun cald iar vara te poti racori stand jos in fata calculatorului.

Oricum, oricat de confortabil este scaunul nu este indicat sa stai jos mai mult de doua ore, astfel la fiecare doua ore lucrate este indicat sa faci o pauza de zece cincisprezece minute pentru relaxare si mobilitate. Unele persoane, cufundate in munca ajung ca dupa cateva ore de munca sa ajunga sa se ridice cu greu de pe scaun, ramanandu-le coloana blocata sau cum spun multi anchilozata. Astfel statul pe scaun este o adevarata stiinta, multi dintre noi avem pozitii care mai decare mai ciudate insa, nu este tocmai ok.

posture pozitie-calculatorCele de mai sus sunt doua schite ale pozitiei corecte atunci cand stam in fata calculatorului, acum este discutabil deoarece nu toata lumea se simte confortabil sa stea atat de drept pe scaun dar, din propria-mi experienta va pot spune ca este indicat sa stai drept si sa stai cat mai departe de monitor, eu pastrez o distanta de circa 80 de centimetri fata de monitor, practic tastez cu mainile intinse si astfel sper eu sa nu ajung sa port ochelari. Dioptrii am 0.75 dar din cauza ca mai mic fiind stateam foarte aproape de televizor, insa vad perfect de la distanta, daca ma aproprii la 30 de centimetri incepe sa se dubleze imaginea.

Ca o recapitulare, scaunele de birou nu trebuie sa fie doar confortabile ci trebuie sa-ti asigure mobilitatea si posibilitatea de a-i regla fiecare element dupa ergonomia corpului, astfel eviand suferirea unor traumatisme ale coloanei extrem de neplacute si evitand neplacuta situatie in care atunci cand te ridici de pe scaun sa trebuiasca sa te ti de birou sau sa fi ajutat de colegi.

Alegeti-va scaunele cu grija pentru a va proteja coloana.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *