Crestinii ostili si cartile pe care vor sa ti le vanda.

Salutare, in ultimul timp nu prea am mai avut idei de scris, poate din cauza timpului frumos de afara, a plictiselii si vestitei lene. Acum, am ceva idei venite dupa o plimbare prin oras unde m-am intalnit cu niste doamne foarte ostile ce vindeau carti crestine. Mi-au prezentat o carte, Atributele lui Dumnezeu…

atributele_lui_dumnezeu_-_publicat_ini_ial_n_2_volume_de_a.w._tozer

Sa va povestesc despre dudui. M-au abordat doua dudui, evlavioase tare dupa aspect, imbracate precum ninja, aveam castile pe urechi si nu le prea dadeam importanta dar una din ele m-a abordat, mi-a spus ea ceva ce nu am auzit, am dat jos castile. Ea, mi s-a adresat cu un simplu „domnu fie cu tine, vreau sa iti prezint niste carti de temelie pentru fiinta umana”.

Eu deja ma gandeam ca imi da vre-o carte stiintifica, sau cine stie ce carti documentar dar, de fapt era o biblie de buzunar. I-am spus cu destul de mare respect, aceste carti nu sunt pentru mine, eu sunt ateu, nu cred in zei si balaurii din carti, le poate da altcuiva. Poate gaseste pe cineva interesat de aceste carti. Prima ei reactie a fost sa ma faca nesimtit, ca nu cred in cuvantul domnului, ca nu citesc biblia…

M-am scuzat pentru faptul ca „sunt nesimtit”, si am intrebat-o poate prea politicos…. Dar dumneata, dece imi judeci caracterul dupa cartile pe care le citesc sau lucrurile in care cred? Dumneata crezi cu adevarat in ce scrie in cartile acestea, daca da cece nu aplici?

Nu sunt o persoana chiar ostila dar, ma uit la aceste specimene care provaduiesc (parca asa se spunea) cuvantul zeilor dar, sunt mai rele ca mine. Acestea sunt oricand pregatite sa te puna pe roata, sa te spanzure pentru faptul ca nu le impartasesti credinta.

Consider ca sunt liber sa cred in mine, sunt liber sa fiu politicos, sa am bun simt caci asta ma defineste ca om, nu ma defineste credinta in zei ci ceea ce fac din educatie, din bun simt si respect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *