Circuite turistice in Egipt

Rezervarile prin programul early booking sunt un bun prilej pentru a profita de cele mai bune oferte Egipt 2013 si a vizita o tara unde vestigiile istorice se gasesc la tot pasul, Egiptul mai fiind cunoscut si pentru statiunile de pe litoral, raul Nil si delta pe care acesta o foarmeaza, dar si pentru plimbarile cu camila prin desert.

O vizita in circuit poate incepe din Cairo, capitala Egiptului si cel mai mare oras al Africii, aici putandu-se vizita Muzeul de Egiptologie, unde sunt expuse peste 120000 de obiecte din vremea faraonilor si Bazarul Khan El Khalili, cel mai mare din Orientul Mijlociu. Numeroasele moschei, peste 500 in total, multe dintre ele fiind foarte vechi, si centrul istoric sunt alte obiective foarte cunoscute si vizitate de numerosi turisti. In apropiere de Cairo se gasesc si Piramidele din Giza (Piramida lui Keops, Piramida lui Kephren si Piramida lui Mikeri) si orasul antic Memphis. Piramida lui Keops este singura dintre cele 7 minuni ale lumii antice care inca se mai pastreaza. De asemenea, tot aici se afla si Marele Sfinx de la Giza, o statuie gigantica, reprezentand un leu cu cap de om, reprezentandu-l pe Kephren.

Din capitala Cairo se poate porni intr-o croaziera pe Nil, unde se pot face plimbari cu feluca. De asemenea, pe Nil se poate vizita si Insula Elefantina, aici gasindu-se mai multe obiective arheologice. Din Cairo se poate pleca si intr-o vizita pe Canalul Suez si Marea Rosie, aici gasindu-se si statiunile estivale Sharm el Sheikh si Hurghada, foarte vizitate de catre turisti, mai ales prin sistemul early booking. La Marea Rosie se poate ajunge si din orasul Luxor. Traversand Marea Rosie se poate vizita si Manastirea Sfanta Ecaterina, de pe Muntele Sinai, aceasta fiind inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Langa orasul Luxor se gaseste si Valea Regilor, locul unde au fost inmormantati faraonii egipteni timp de 500 de ani, incepand din secolul al XVI-lea i.Hr., tot aici aflandu-se si Valea Reginelor. Aici se afla in trecut si cunoscutul oras antic Teba, capitala Egiptului o perioada foarte lunga in perioada Regatului Mijlociu si o parte din perioada Regatului Nou. In Luxor se gasesc si templele Karnak si Luxor.

Traversand Canalul Suez se ajunge la Port Said, oras port la Marea Mediterana, iar mergand mai departe pe coasta Mediteranei se poate ajunge la Alexandria, al doilea oras ca marime din Egipt si cea mai importanta statiune de pe litoral. Orasul este foarte vizitat in perioada estivala, numeroasi turisti ajungand aici pentru a-si petrece concediul, multi apeland la programul early booking 2013, pentru a beneficia de preturi mai mici. Aici se afla Farul din Alexandria, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. In Alexandria se pot vizita si alte obiective turistice importante: Moscheele Attarine si Terbana, Muzeul National sau Palatul Al-Montazah.

One Response to “Circuite turistice in Egipt”

  1. Strategic spune:

    Frumoasa tara, cand zic frumoasa ma refer ca si turist, ai ce vizita si ce vedea, insa oamenii sunt dezastru multi muritori de foame, bolnavi care nu au ce manca si asa mai departe! Daca stai intr-un resort o sa fii mai ceva ca in filme insa de indata ce iesi pe portile acestuia te lovesc mirosuri si imagini inimaginabile!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *