Chevrolet Aveo

Versiune sportivă pentru Aveo: Chevrolet Sonic Z-Spec Concept

Cam hot pentru clasa mică

Probabil inspiraţi de câştigarea titlurilor la constructori şi piloţi în WTCC, oficialii Chevrolet ne oferă un preview pentru viitorul hot-hatch de clasă mică derivat din Aveo: Chevrolet Sonic Z-Spec. Mic şi rău, nu credeţi?

Noul Chevrolet Aveo se numeşte la americani Chevrolet Sonic, deşi vorbim de aceeaşi maşină, dar cu mici modificări, ţinând de specificaţiile de peste ocean. Cu ocazia Salonului Auto Detroit 2011, cei de la Chevrolet ne-au arătat şi o versiune-concept mai sportivă: Sonic Z-Spec.

 

Chevrolet Sonic Z-Spec Concept ne arata potentialul pe care il are Aveo ca hot hatch
Chevrolet Sonic Z-Spec Concept ne arata potentialul pe care il are Aveo ca hot hatch

 

Dacă denumirea vă duce cu gândul la performanţe, la fel stă cazul şi cu aspecul acestei mici bombe pe patru roţi. Chevrolet Sonic Z-Spec beneficiază de un aspect exterior suficient de sportiv, care atrage clar atenţia amatorilor de hot-hatch-uri de mici dimensiuni.

La fel ca în cazul modelelor Cruze şi Spark , care au fost arătate la SEMA 2010 în versiuni Z-Spec , modelul de faţă nu ne gratulează cu o caroserie modificată, ci numai cu detalii menite a impresiona vizual. În primul rând coloristic: vopseaua neagră a caroseriei scoate în evidenţă foarte bine stickerele şi ornamentele orange de pe caroserie.

 

Chevrolet Sonic Z-Spec beneficiaza de un aspect exterior cu detalii orange
Chevrolet Sonic Z-Spec beneficiaza de un aspect exterior cu detalii orange

 

Avem o bandă longitudinală pe capotă şi plafon (pe partea şoferului), un eleron destul de impresionant, de asemenea orange , mici ornamente orange pentru grila frontală şi, cel mai important, un set de jante racing BBS. Vopsite, evident, tot în orange.

Sonic Z-Spec mai plusează cu mici accesorii aerodinamice, cum ar fi praguri mai mari şi spoilere cu prelungi ri, iar ieşirea cromată a evacuării are un diametru destul de serios. În ce priveşte alte modificări la partea tehnică, Sonic Z-Spec beneficiază de nume sonore din tuning: frâne Brembo, filtru de aer K&N, evacuare Borla sau suspensii setate de Pedders Suspensions.

 

Interiorul lui Chevrolet Sonic Z-Spec pune accent pe sportivitate, dar si pe lux
Interiorul lui Chevrolet Sonic Z-Spec pune accent pe sportivitate, dar si pe lux

 

Nici interiorul nu a „scăpat”, având scaune Recaro acoperite cu tapiţerie din piele, material care se regăseşte şi pe volan şi schimbător , în timp ce bordul este garnisit cu inserţii cu aspect de lemn.

Foarte interesantă această propunere, Chevrolet Sonic Z-Spec nefăcând altceva decât să sublinieze potenţialul pe care Aveo îl are în materie de caracter sportiv. Versiunea hot-hatch a lui Aveo se preconizează că va avea parte de un mic turbo de 1,4 litri şi 138 CP, dar, cu siguranţă, tunerii vor face din acest model o mică bombă, care va rivaliza chiar cu Opel Corsa OPC.

 

Chevrolet Sonic Z-Spec este echipat de nume sonore din industria tuningului
Chevrolet Sonic Z-Spec este echipat de nume sonore din industria tuningului

 

SURSA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *