Cea mai potrivita bicicleta pentru adulti

Bicicletele pentru adulti, spre deosebire de bicicletele pentru copii sunt dimensionate in functie de cadru. Cea mai buna si sigura modalitate de a determina dimensiunea ideala a bicicletei este sa incaleci in picioare bicicleta si sa calci pe podea cu toata talpa. Daca marimea cadrului nu este cea corespunzatoare, poti intampina dificultati la pedalat, un mai mare efort depus in mers si chiar dureri de spate sau gat.ebik.ro

Cel mai potrivit mod de a-ti alege o bicicleta, mai ales daca esti incepator, este sa mergi la magazinul de bicilete. Personalul magazinului te poate indruma catre bicicleta de marime potrivita pentru tine.

In alegerea bicicletei potrivite, femeile trebuie sa tina cont atat de lungimea picioarelor cat si de lungimea bratelor. Majoritatea bicicletelor permit diferite ajustari, iar multe magazine de biciclete iti pun la dispozitie si un specialist care sa potriveasca bicicleta conform nevoilor tale. Acorda importanta acestor detalii caci bicicleta este o investitie importanta atat in ceea ce priveste bugetul dar mai ales sanatatea ta, iar daca ea nu este marimea potrivita, iti poate creea probleme de sanatate. Pe langa acestea, marimea este si o chestiune legata de siguranta. Siguranta iti poate fi compromisa daca bicicleta este prea mica sau prea mare.

Inainte de a te decide sa cumperi o bicicleta, este necesar sa decizi in ce scop va fi folosita aceasta. Pentru plimbari in oras, pentru curse, pentru plimbari pe drumuri accidentate, etc. Stabileste materialul din care vrei sa fie aceasta, precum si pretul in care sa se incadreze. Din ce in ce mai multi pasionati de biciclete opteaza acum pentru bicicletele Cube.

Otelul este cel mai des utilizat pentru fabricarea bicicletelor. Bicicletele din otel sunt rezistente la impact, usor de ingrijit si destul de accesibile. Daca iti doresti sa faci plimbari in aer liber, in conditii nefavorabile, bicicletele din otel nu sunt cea mai buna alegere caci pot rugini cu usurinta.

Aluminiul la biciclete a castigat tot mai multa popularitate in ultimele decenii. Bicicletele de aluminiu sunt foarte folositoare celor care se deplaseaza la locul de munca, fiind usor de transportat si manevrat. Ele au un aspect modern si elegant insa nu sunt potrivite pentru ciclism sau pedalat pe vreme rea.

O inventie recenta este cadrul din carbon comprimat. Astfel de cadre sunt populare la bicicletele din competitii. Sunt foarte moderne si usoare, dar sunt mai scumpe decat cele din otel sau aluminiu. Cadrul din carbon nu rugineste ceea ce il face o algere buna.

Titanul este mai puternic decat otelul si este folosit pentru cadrul celor mai scumpe biciclete. Biciclistii profesionisti folosesc bicicleta cu cadru de titan. Cadrul din titan este solid, usor, nu rugineste si este rezistent la diferite socuri.

Tu ce bicicleta alegi?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *