Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara o asigurare RCA?

Din pacate, sau din fericire, depinde din ce unghi privesti, asigurarea RCA este obligatorie si indiferent de masina pe care o ai in dotare, de varsta sau de stilul de condus, trebuie sa o platesti. Ofertele de pe piata sunt destul de variate, iar preturile pot sa difere foarte mult. Daca esti tanar, pana in 30 de ani, poti plati chiar si de 4 ori mai mult pentru RCA decat o persoana trecuta de 50 de ani, asadar, pretul nu este unul neglijabil.

Din acest motiv, este bine sa acorzi atentie mai multor sfaturi, inainte de a achizitiona o asigurare RCA, asta daca vrei sa ai o asigurare performanta si in acelasi timp ieftina.

Ce trebuie sa faci, asadar, pentru a avea o asigurare de cea mai buna calitate?

In primul rand, trebuie sa compari ofertele de asigurare. Preturile difera foarte mult, de la asigurator, la asigurator, asadar, este bine sa cercetezi foarte bine piata. Daca nu ai timp sa stai si sa cauti pe internet fiecare asigurator in parte, te poti bucura de comparatoare de preturi. Exista o multime de companii care ofera comparatoare de preturi intre asiguratori, cum ar fi romasig.ro.

Perioada pe care o alegi pentru asigurare este si ea destul de importanta. Nu ai foarte multe variante, insa este important daca alegi sa inchei o asigurare pe 6 luni sau pe 1 an. Diferenta de pret intre cele doua variante iti poate oferi un avantaj destul de mare pe termen lung, in conditiile in care achizitia unei asigurari pentru un an, poate fi cu 10 % mai ieftina decat achizitia unei asigurari pe 6 luni. In cazul in care ai pana in 30 de ani, aceasta economie poate sa ajunga la o suma de 200 de lei, deloc de neglijat.

Este bine sa tii cont de parerile altor asigurati, insa nu trebuie sa te bazezi in totalitate pe acest lucru, in conditiile in care companiile de asigurare concureaza pe diverse tipuri de clienti. Multe companii vizeaza clientii de pana in 30 de ani, cum ar fi Carpatica asigurari sau Allianz Tiriac, in timp ce altele vizeaza clientii de peste 50 de ani, cum ar fi Omniasig si City Insurance. Asadar, sfatul de la o persoana de peste 50 de ani s-ar putea sa nu te ajute foarte mult, in conditiile in care tu ai sub 30 .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *