Ce joburi cred ca sunt bune pentru mine dar si ce se cauta pe piata

Salut, ma uit pe net de joburi si imi fac o oarecare idee asupra a ce se mai cauta. Imi fac o idee dealtfel si asupra a ce mi s-ar potrivi mie, ce mi-ar placea sa fac in viitor.

Vorbind de ceea ce se cauta in materii de joburi, imi dau seama ca astazi daca esti lenes te poti face pasnic, daca esti femeie te poti face croitoreasa, calcatoreasa, camerista si…. cam atat. Astea se cauta acum, imi dau seama usor, usor ca suntem o tara de pasnici si croitori. Dece spun ca pentru a fi pasnic trebuie sa fi si lenes? Pentru ca nu prea ai ce face, eu unul nu as putea sta 24 de ore sa pazesc un obiectiv unde oricum nu se intampla nimic…

Cat despre ceea ce vreau eu sa fac, in vara asta vreau sa imi iau categoriile C+E, sper sa si reusesc sa fac asta. Cat despre jobul ideal pentru mine, pot spune ca mi-ar face placee sa lucrez ca agent de distributie, pe un post de curier, ca operator de automate de cafea cred ca mi-ar placea cel mai mult, ca sofer pe camion in caz ca imi iau C+E si atestatele aferente. Jobul ideal pentru mine oscileaza undeva intre vanzari si volan, masina ar putea fi un birou perfect pentru mine pentru ca imi place sa conduc.

Stau si ma uit pe siteurile de joburi si ma minunez ca toata lumea cauta numai oameni experimentati, numai paznici si croitori, agenti de vanzari cu experienta si tot asa… Inteleg faptul ca este probabil greu sa formezi un om de la zero, dar, un om caruia ii place sa faca un lucru poate face acel lucru mai bine decat orice experimentat pe care deja il ai in echipa.

La interviurile pentru angajare sunt intrebat „Undete vezi peste 5 ani”… Ma voi vorbiti serios? Credeti ca imi pot face asemenea planuri in ziua de azi? Eu nu stiu unde voi fi maine caci nici macar atata siguranta nu am, tu ma intrebi unde ma vad peste cinci ani? Ne mai angajeaza si pe noi cineva? Mai avem un viitor in tara asta?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *