Ce iti este si cu CFR-ul asta.

Aseara cand am venit de la munca din Predeal nu am putut sa imi cumpar bilet de tren deoarece coada la casa a fost imensa si nu am apucat sa iau bilet. Am urcat in tren pe scara unde era controlorul si i-am solicitat acestuia bilet de calatorie. Acesta mi l-a eliberat la supra pret motivand prin faptul ca gara are casa de bilete. Are intradevar, O casa si o coada pana la usa in momentul sosirii trenului in gara. In plus pe bilet nu a vrut sa scrie la Mentiuni speciale faptul ca am solicitat eliberarea biletului la urcarea in tren. Nu a vrut sa imi arate unde scrie faptul ca trebuie sa platesc tarif dublu spunandu-i ca am acest drept de a sti acest lucru, mi-a spus simplu ca nu am nici un drept. Am trimis urmatoarea reclamatie la CFR calatori si astept raspuns…. voi ce parere aveti?

Buna ziua, ma numesc Padurice Marinel Sebastian, locuiesc la adresa Str. 30 Decembrie nr. 39 oras Breaza judet Prahova. Lucrez in orasul Predeal si fac naveta cu trenul region.
In seara de 02.01.2014 a fost foarte aglomerata gara din Predeal si nu am reusit sa imi cumpar bilet de calatorie, cum am urcat am mers direct la controlor, urcand chiar pe scara unde era dumnealui, imediat ce am urcat i-am solicitat sa imi elibereze un bilet de calatorie deoarece nu am reusit sa achizitionez de la ghiseul garii Predeal fiind foarte aglomerat.
Este vorba de controlorul cu numar de identificare 51067 si trenul 3008 care ajunge in statie la ora 17:06 si pleaca la 17:18.
Domnul controlor mi-a eliberat bilet la supra pret ca si cum m-ar fi prins fara bilet. In conditiile in care eu am mers direct la dansul si am solicitat bilet, mi se pare normal chiar daca plec dintr-o gara cu casa de bilete, sa mi se elibereze bilet la pret de casa, ca si in cazul in care plec dintr-o gara fara casa de bilete.
Adaug faptul ca a refuzat sa scrie pe bilet la sectiunea Mentiuni speciale faptul ca am mers direct la el, mi-a spus ca nu are voie sa scrie ce ii cer eu pe bilet (i-am cerut sa scrie pe bilet faptul ca am solicitat bilet la urcarea in tren, trenul nu please inca din gara deoarece cum am spus am urcat chiar pe la usa unde se afla dansul)
I-am cerut sa imi elibereze alt bilet deoarece pe biletul eliberat a scris sa inteleaga numai dumnealui, i-am cerut sa scrie un bilet citet, m-a refuzat. In plus tonul dumnealui inca de la inceput a fost unul neadecvat, foarte ridicat ca si cum eu am facut o infractiune cerandu-I informatii despre articolul de lege unde scrie faptul ca daca merg la controlor sa imi dea bilet, acesta imi elibereaza la supra pret in conditiile in care de la ghiseu nu se poate achizitiona un bilet din cauza aglomeratiei.
Mentionez ca am stat la coada pana a venit trenul, cand trenul a ajuns in gara am plecat de la coada sa urc pentru a merge acasa cu acel tren. Lucrez in turism si nu daca pierd acel tren nu mai am cu ce ajunge acasa pana la ora 20 seara cand vine altul.
Doresc un raspuns SCRIS pe adresa de email marinelpadurice@yahoo.com sau trimis prin posta romana pe adresa mai sus mentionata.
Doresc solutionarea acestei problem in conditii amiabile, doresc sa mi se trimita explicatii pentru comportamentul neadecvat al angajatului CFR Calatori!
Observ faptul ca daca incerci sa fi un calator correct, nu te lasa controlorul, lafel de bine puteam urca in tren si ma puteam pierde in multime dar in primul rand respect angajatii cfr si ma respect pe mine ca om, nu doresc sa aduc prejudicii nimanui dar nici nu doresc sa mi se aduca prejudicii.
Ca sugestie, sa se efectueze un control pe ruta Ploiesti Brasov dimineata, la trenul care la ora 05-31 pleaca din Breaza Nord si se va observa cate bilete se elibereaza navetistilor (cum este si cazul meu) si cati bani se iau sub forma de MITA de catre controlori. (PS. La mita se da si rest, tariful unui controlor pe ruta Breaza Nord- Predeal este de 3 lei iar daca soliciti bilet iti spune ca nu ai nevoie.)
Astept un raspuns din partea dumneavoastra!
Cu respect, Marinel Padurice
Navetist CFR Calatori cu drepturi nerespectate.

Astazi mi-am facut abonament sa nu mai am treaba cu controlorii….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *