Ce fel de imprimanta sa cumparati

Pe piata exista doua tipuri de imprimante: cu laser si cu jet de cerneala. Din motive necunoscute multa lume ignora imprimantele pe laser, considerand ca acestea sunt destinate doar imprimarilor industriale sau centrelor de copiere. Insa, fiind foarte eficiente si economice, aceste imprimante sunt indicate si acelora care vor sa le utilizeze doar pentru casa sau proiecte mici. Pe scurt, aceste modele au rezultate foarte bune in ceea ce priveste cantitatea de tus utilizata. Daca la imprimantele pe jet de cerneala se utilizeaza un cartus la mai putin de 700 de pagini, cele cu laser pot imprima incepand de la 1500 de pagini pana la 20000 de pagini pentru imprimantele profesionale.

Pentru cei care doresc sa imprime pagini doar cu tus negru, pentru scoala sau pentru diverse mici proiecte, o imprimanta cu laser este alegerea ideala. Desi va costa ceva mai mult decat una cu jet, acest cost se va amortiza pe parcurs deoarece un cartus poate fi utilizat pentru un numar mult mai mare de pagini, dupa cum am discutat si mai sus.

O imprimanta pe laser costa intre 350 si 2000 de lei, insa mai mult de 700 de lei investiti nu se justifica, doar daca cumparati una industriala. Cartusele costa undeva in jur de 150-250 de lei, insa nu va fi nevoie sa le inlocuiti decat o data pe an. Pentru o imprimanta pe jet este necesar sa puneti tus nou de cateva ori pe an, depinzand si de fluxul cu care imprimati. Oricum, cartusele, fie ele pe cerneala sau toner au preturi variabile si in functie de cantitate. La fel cand e vorba si de refolosire. La un centru de incarcari cartuse pentru o imprimanta laserjet preturile pleaca de la 40 de lei, economisind in unele cazuri chiar si pana la 80% din costul unui cartus de imprimanta. Cartusele inkjet din noua generatie, in mare parte nu se reincarca, si la fiecare golire trebuie sa scoateti din buzunar peste 60ron pt fiecare cartus, care ulterior va fi aruncat dupa golire.

Totusi, daca doriti sa imprimati imagini color sau fotografii acasa, sa va cumparati o imprimanta color cu laser va va costa destul de mult. Daca in trecut cartusele color veneau intr-un singur recipient cu trei culori (galben, magenta si cyan), acum acestea sunt separate. Imprimantele color laser au de obicei 4 cartuse, iar cele inkjet au 4 cartuse, chiar 5 sau 6. Deci, concluzia este ca nu doar imprimanta va costa ci va trebui sa o alimentati constant cu cartuse. Dintre acestea unele sunt mai durabile, altele mai putin durabile, asadar atunci cand decideti nu uitati sa luati in considerare toate aspectele posibile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *