Ce faci cand ti se strica gadgetul? In repara dorelul din tine sau mergi la un specialist?

Cand ti se strica laptopul sau telefonul ce faci? Eu de cele mai multe ori, mesteresc singur la ele chiar daca nu este indicat, imi place sa ma descurc singur insa cand ma lovesc de probleme de electronica, prefer sa apelez la un specialist, bineinteles dupa ce caut rezolvari pe forumuri si diverse site-uri ajung in final asa cum ar fi normal de la bun inceput, la un specialist care stie clar ce este de facut.

sticla-samsung-galaxy-s4

In acest articol vreau sa vorbesc despre Dorelul din noi, acel dorel care le stie pe toate si fara a se gandi prea mult la consecinte ia surubelnita in propriile maini si alte unelte ce crede ca i-ar fi de ajutor si se apuca sa mestereasca singur la repararea monitorului, telefonului, laptopului sau tabletei defecte. Aceasta operatie „pe cord deschis”, de multe ori este o reusita, doar ca pacientul decedeaza. Asadar, ia aminte aunci cand faci pe depanatorul, piesele din gadgeturile pe care le folosim, de cele mai multe ori sunt foarte fragile si nestiind cum se desfac, riscam sa stricam atat piesa cat si slotul de pe placa de baza. Eu stiu cel mai bine cum sta treaba, am reusit sa fac dintr-un monitor reparabil, unul aruncabil si asa am ramas fara monitor la calculatorul cel vechi. Acum prefer sa apelez la specialisti, nu ma mai bag eu si dorelul din mine in operatii daca nu am cunosiinte de cauza.

Acum cand se strica ceva, dn pricina comoditatii prefer o firma online unde trimit aparatul si imi este reparat, eu colaborez foarte bine cu Servicio.ro unde am reusit sa repar un telefon in care deja imi bagasem eu uneltele. Stiam ca nu e bine ce fac dar am mers pe regula „La mine nu se aplica” si m-am pus pe mesterit, reusind sa mai stric o piesa care habar nu aveam la ce foloseste pe langa banalul difuzor defect. Numai dupa ce am apelat la specialisti acel telefon a iesit din coma indusa de mine dupa tentativa de reparare.

Schimbarea unui touch screen al unui telefon sau tableta pare o treaba usoara, schimbarea foliei de protectie de cele mai multe ori da batai de cap, schimbarea carcasei este uneori periculoasa deoarece poti rupe acele picioruse de prindere, astfel orice carcasa vei lua nu o vei mai putea prinde la locul ei asa ca, pentru toate acestea cheama un specialist sau macar pe cineva care a mai facut astfel de operatiuni, eu cum am spus inca imi regret monitorul, cel cu tub folosit acum iti da o frumoasa durere de cap dupa doua ore de folosire, norocul meu ca nu mai folosesc eu acel calculator dar, am nevoie de un monitor in plus la laptop pentru a-mi simplifica munca.

Credeti ca mai este rentabila reparearea unui gadget sau preferati sa achizitionati unul nou? Daca vi se strica telefonul, nemaipornind cum altfel recuperati datele de pe el fara sa il reparat? Nu se poate, deci repararea de cele mai multe ori este rentabila. Cu totii ajungem pana la urma printr-un service, tocmai dasta am scris si acest articol, pentru a indemna dorelul din tine sa mearga la specialisti pentru a se putea bucura in continuare de gadgetul pe care sigur are date personale utile, pe care nu vrea sale piarda.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *