Cat de utila este polita de asigurare CASCO in Romania?

Neata, astazi m-am trezit cu ceva chef de scris si un subiect numai bun de dezbatut pe blog. Astazi vreau sa vorbesc despre utilitatea asigurarilor casco in Romania.

In Romania o polita de asigurare casco este destul de scumpa, mai ales pentru un om de rand, angajat pe minimul pe economie care este defapt un minim mizer, o bariera intre a-ti plati taxele si a fi aruncat in strada. Tocmai de aceea vreau sa vorbesc despre cat de utila poate fi o astfel de asigurare in Romania in conditiile in care si-ar putea permite-o oricine.

casco

Decalez putin de la subiect pentru a ma lega de zecile de accidente din aceasta tara, zecile de vieti pierdute si masini zdrobite. Romania, este o tara in care permisele auto se dau chiar daca nu sti sa citesti macar pe litere, nu sti sa scri, esti trecut de 70 de ani si mergi pe drum in cadru sau mai rau, esti bolnav psihic. Asadar, cauza principala a accidentelor sunt aceasta categorie de soferi care ori sunt analfabeti, ori sunt prea bolnavi sa mai conduca, acestora se mai adauga tinerii teribilisti care dupa 2-3 beri urca la volan. Iar o alta cauza importanta eu cred ca este lipsa drumurilor de viteza, a autostrazilor. In conditiile in care in localitate mergi cu 50 si uneori chiar mai putin, pe un drum Breaza-Sinaia uneori faci 2 ore, chiar si pe mine ma mai mananca talpa si mai fac depasiri satul fiind de stat pe loc. Daca am avea autostrazi, numarul accidentelor ar scadea considerabil deoarece se va ajunge mai repede la destinatie, nu vei mai fi obligat sa risti pentru a castiga timp, totul ar fi mai ok.

Revenind la motivele pentru care este ideala o asigurare casco, haideti sa ne gandim la situatiile din parcari, locuri unde lasi linistit masina si te trezesti cu zgarieturi pe ea. Tot lasand masina in parcari te poti trezi cu un copac sau un acoperis peste ea, sau mai rau te trezesti cu masina incendiata.

Acestea sunt doar situatiile in care tu practic nu ai fi implicat in distrugerea masinii. Una din cele mai intalnite situatii in care si t esti implicat in distrugerea masinii, este atunci cand conduci linistit si din neatentie iei o groapa mai mare iar roata pur si simplu ramane acolo (am vazut astfel de cazuri). Sau hai sa spunem ca faci o depasire, fuge masina si o lovesti de un parapet, impactul nu este atat de mare dar lasa semne vizibile pe masina ta, o face nereparabila, ce faci? Poti apela linistit la asigurarea casco pentru astfel de accidente, in cazul in care masina poate fi reparata, va fi reparata pe casco, in cazul in care nu mai poate fi reparata vei primi daune totale si iti poti lua o alta masina.

Multi spun ca este de ajuns sa ai RCA, RCA-ul este insa doar o asigurare care acopera daunele minore, de cele mai multe ori daunele mai mari fiind recuperate mai greu printr-un RCA spre deosebire de CASCO. Eu daca as avea un salariu decent, sigur as opta pe langa RCA care este obligatoriu si pentru o polita de asigurare CASCO pentru a scapa de neplaceri de tot felul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *