Calculatoare second hand

Domeniul Calculatoarelor si al perifericelor pentru acestea este unul din preferatele mele pentru care pot da linistit sfaturi de achizitie, depanare sau intretinere.

Pentru inceput vreau sa vorbesc putin despre posibilitatea achizitionarii unui calculator second hand, mai ieftine decat noi dar clar si mai obosite. Insa pentru incepatori acestea sunt mai mult decat ideale, cele mai multe se comporta foarte bine la jocuri si diferite programe si nu afecteaza foarte mult bugetul. Un loc bun de unde pot fi achizitionate calculatoare SH. este www.pretulok.ro un site unde ti se ofera si garantie la produsele achizitionate.

Ca sfaturi de intretinere pentru un calculator vechi pot spune ca este ideala curatarea de praf odata la 2 luni daca nu chiar odata pe luna, in functie de spatiul hardului si puterea procesorului acestea trebuiesc curatate de programe inutile care ingreuneaza rularea implicit functionarea calculatorului. In rest acestea daca sunt intretinute corect si pe ele ruleaza un antivirus bunicel, pot functiona la fel de bine ca un calculator nou, chiar pot fi upgradate cu piese noi, mai puternice in functie de capacitatile pacii de baza.

Un sistem format din unitate centrala+ monitor LCD 17″ il poti achizitiona la 379 Ron, fata de achizitionarea aceluiasi sistem nou la un pret de 1000 ron.

Pentru incepatori, acestia de multe ori fiind elevi, recomand si achizitionarea unei imprimante, tot pe site gasiti imprimante ieftine second de toate categoriile. Imprimantele pot fi pe laser, pe injectie de cerneala (ink jet) sau pe pulbere. Cele mai bune sunt cele pe laser, avand o capacitate de printare mai mare si mai rapida. Imprimantele de-asemenea pot fi normale sau multifunctionale, acestea din urma putand contine scaner si fax, utilizate deobicei in cadrul firmelor sau a birourilor dar nu sunt de neglijat nici pentru uz personal, acestea fiind mai folositoare decat o imprimanta normala pentru multitudinea de functii oferite.

Eu pentru un elev un sistem desktop il vad cam asa:

Monitor de 15 pana la 19″, unitate centrala cu cel putin procesor Celeron D 2.8 GHz, 1gb Ram, hard de cel putin 150Gb, cd/dvd writer, placa video la 256mb, imprimanta multifunctionala (printare +scaner). Acest sistem poate ajunge la 6-700 ron achizitionat second hand si 1400-1700 nou.

Achizitionarea unui sistem second hand nu este de neglijat, acestea de cele mai multe ori continand componente de calitate mai buna decat cele de acum, fiind mai rezistente si avand o durata de viata mai lunga decat ce gasim acum nou prin magazine. Este adevarat ca un gammer sau un programator nu poate achizitiona un calculator sh, acestia avand nevoie de performante crescute pentru desfasurarea unor activitati mai diversificate decat cele ale unui elev incepator. Calculatoarele sh raman o solutie pentru incepatori si cei ce vor un calculator dar au un buget restrans pentru a-si permite un sistem nou, fiindule cele sh cea mai viabila solutie pentru activitati precum navigarea pe internet, un joc mai vechi, un film si ceva muzica, lor le este de ajuns. Nu exclud faptul ca ai putea achizitiona un calculator de tot in regim SH, acesta fiind mai ieftin si mai bun decat ce gasim prin magazine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *