Puncte de interes in Brasov

Pe langa gama complexa de activitati de agrement cu care Brasovul vine in intampinarea turistilor sai, acesta se mai poate lauda si cu harta obiectivelor turistice, unde se imbulzesc sa-si faca loc: lacasele de cult, monumentele istorice, cetatile si nu numai.

Tocmai pentru ca exista un numar atat de mare de puncte de interes in Brasov, face ca aceasta zona sa devina o puternica atractie turistica.

Asezat strategic, din punct de vedere geografic si cu un relief avantajos pentru cei care, in trecut, luptau pentru apararea tarii, Brasovul capata o insemnatate istorica deosebita, cinstita si azi, prin prezenta numeroaselor obiective culturale.

Turistul curios se poate opri, chiar si numai pentru o clipa, sa viziteze Biserica Neagra, o constructie ce poarta amprenta arhitecturii gotice si care adaposteste cel mai mare clopot de bronz din Romania si celebra orga, cu 4000 de tuburi.

Bastionul Graft, Strada Sforii, recunoscuta pentru faptul ca reprezinta cea mai ingusta strada care exista, pana la ora actuala, in Europa, Sinagoga Brasov care captiveaza prin fatada deosebit lucrata, precum si Sinagoga de rit ortodox sunt alte puncte de interes in Brasov, pe care drumetul nu are cum sa le rateze.

Brasovul mai adaposteste intre granitele sale terioriale si cladiri de patrimoniu, precum: Casa Baiulescu, Liceul Shaguna sau Casa Hirscher, cunoscuta ca fiind simbolul negustorilor, gratie carora Brasovul a capatat un important rol comercial.

Nu lipsesc nici muzeele, nici casele care pomenesc de existenta unor personalitati cu renume, nici cladirea care aminteste turistului ca prima scoala romaneasca a fost construita tot in Brasov.

Un loc la fel de bine meritat in categoria acelor puncte de interes in Brasov, il ocupa: Gradina Zoologica, Mocanita, Cinematograful 5 D, precum si Castelul Groazei.

Iar cine nu a atins, nici macar o data, zidurile impunatoare ale cetatilor care au aparat cu sfintenie Brasovul, de vrajba inamicilor, trebuie sa vina sa se delecteze cu metodele interesante dupa care acestea au fost contruite, precum si cu numeroasele povestiri care s-au tesut in jurul lor.

Si cum nimeni nu pleaca dinBrasovfara a vizita Castelul Bran, aceasta constructie si-a dus renumele si in afara granitelor tarii, fiind asaltata de turistii straini care vin sa-i viziteze incaperile si sa asculte, de la localnici, legenda lui Dracula.

Practic, sunt atat de multe puncte de interes in Brasov, incat drumetului ii este imposibil sa se plictiseasca aici, descoperind in fiecare moment, istoria si traditiile unui oras de la munte, devenit, in timp, simbolul turismului romanesc.

One Response to “Puncte de interes in Brasov”

  1. Alin spune:

    Cand am intrat prima data in Brasov, era de parca m-as fi aflat intr-o alta lume, datorita caselor si inalte care ne amintesc de trecut. Cu siguranta cei care au fost macar odata in Brasov si au reusit sa viziteze castelul Bran si cateva muzee, astept cu nerabdare sa se intoarca. Un oras cu adevarat frumos, ingrijit si curat, un loc perfect pentru turisti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *