BNR a pus in vanzare o moneda aniversara a 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial

Banca Nationala Romana a lansat astazi o moneda de argint dedicata aniversarii a 70 de ani de la incheierea celui de-al Doiliea Razboi Mondial.

Monedele de argint sunt ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de brosuri de preyentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza dupa cum informeaza BNR. Monedele vin insotite si de certificate de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si a casierului central.

Aceasta emisiune numismatica, va avea un tiraj de 250 de monede. Pretul unei monede fiind de 330 lei in pret fiind inclusa si brosura de prezentare. Monedele au forma rotunda, un diametru de 37 de milimetri, o greutate de 31,103 grame si au un cant zimtat.

Pe Aversul monedei este prezentat un ofiter roman din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial care tine in brate un copil, ceea ce simbolizeaza bucuria victoriei. Pe Aversul monedei mai sunt inscriptionate „Romania”, anul de emisiune „2015”, stema Romaniei si valoarea nominala de „10 LEI”.

BNR moneda aniversara 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial avers

Pe Reversul monedei regasim o compozitie care ilustreaza distrugeril provocate de cel de-al Doilea Razboi Mondial, inscriptiile „INCHEIEREA CELUI DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL”, „70 ANI” SI „1945” anul terminarii celui de-al Doilea Razboi Mondial.

BNR moneda aniversara 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *