Mergi cu avionul accesibil

Care sunt firmele de transport aerian cele mai accesibile in 2012?

In circa 6 saptamani, sezonul estival va incepe oficial, lucru care bineinteles, va afecta in sens pozitiv mai toate sectoarele economice, inclusiv pe cel de transport aerian. Statistic vorbind, perioada 10 iunie – 10 septembrie este cea mai fructuoasa pentru companiile de transport aerian, lucru care s-a vazut si la noi in ultimii ani.
Totusi, odata cu relocarea firmelor de transport aerian low cost de pe aeroportul Baneasa pe aeroportul, cei ce pana mai ieri detineau monopolul oferind cele mai ieftine bilete de transport aerian, s-ar putea sa nu mai aiba preturi la fel de bune.

Pentru a afla care e cea mai buna firma unde puteti face rezervari pentru bilete ieftine de avion, cea mai la indemana solutie este sa accesati un simulator de zboruri si sa calculati care dintre operatorii low cost din Romania au cea mai buna oferta pentru sezonul estival 2012.

Experiment: am selectat o cursa dus-intors pentru 2 persoane, cu data de dus 17 iulie 2012 si cu data de intors de 21 iulie 2012 intre Cluj si Paris – cu aterizare/decolare pe Charles de Gaul. Paradoxal, niciunul dintre operatorii aerieni low cost nu au iesit in top 3 cele mai bune preturi, podiumul fiind ocupat de Lufthansa, Tarom si Air France.

Se pare ca cel putin vara asta, pana se va regla situatia firmelor care ofera bilete de avion ieftine, nu vor fi diferente prea mari intre cursele de linie si cele low cost. Revenind totusi la experimental de mai sus, rezultatele au aratat urmatoarele: cel mai bun pret in conditiile de mai sus l-a avut Lufthansa a carui pret total – inclusiv taxele de aeroport, precum si asigurarea de calatorie – a ajuns la 714 Euro, firma urmata indeaproape de Tarom – cu un pret de 722 de Euro – si de Air France – 730 de Euro.

Asadar, daca aveti de gand sa calatoriti vara aceasta cu avionul, poate ar fi o idee buna sa verificati si programul curselor de linie si nu doar al operatorilor low-cost.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *