Becul cu led cea mai buna investitie

Daca astazi tot am atat chef de scris si foarte multa energie, haideti sa va scriu despre recenta mea investitie in materie de lumina. Zilele trecute mi s-a ars becul din camera, aveam un bec economic clasic, stil neon si ce m-am gandit eu cand m-am dus sa imi cumpar bec, m-am uitat prin raftul magazinului si am asit un bec cu led destul de ieftin la doar 16 ron, este clasa A+ si in ciuda voltajului mic face o lumina mult mai puternica decat vechiul bec care era extrem de chior.

Acum vreau sa iau pentru toata casa becuri cu led, sunt foarte bune pentru ca nici nu se incalzesc si cum am plafoniere inchise am mari probleme cu explozia becului din pricina caldurii acumulate in plafoniera. Pentru in casa voi achizitiona becuri tot din depozitul de materiale de constructii dar vreau sa pun si afara un reflector cu led pentru a lumina curtea, cei de la depozit mi-au recomandat luminii speciale de la GreenTek pentru exterior. Acestia comercializeaza corpuri de iluminat industriale, pentru scene si localuri, pentru firme luminoase din cate vad dar si reflectoare numai bune pentru pus in curte.

reflector led

Cu un reflector cu led pot lumina curtea astfel incat sa para ca este zi, cred ca voi lumina chiar si curtea vecinului din fata cu un astfel de reflector raportandu-ma la lumina becului din camera mea care este conceput pentru a lumina spatii mici. Un reflector de genul am vazut la depozit montat, seara lumineaza intreaga curte a depozitului un singur astfel de reflector, asa faci economie reducand numarul de corpuri de iluminat clasice la unul singur modern si cu un consum redus. Un led pentru a lumina nu are nevoie de foarte multa energie iar durata de viata este de zeci chiar sute de ori mai mare.

De exemplu un bec normal cu lumina incadescenta are o durata de viata cam de 750 de ore iar unul cu led cam de 750 de mii de ore spre un milion de ore ceea ce este extrem de mult. Investind in becuri cu led, vei economisi la factura de electricitate, acestea ajutandu-te sa economisesti serios energie.

led-lights_ro

 

 

Va recomand becurile cu led pentru locuinta voastra, acestea au o lumina naturala si sunt extrem de luminoase imediat ce apesi intrerupatorul nefiind nevoie sa astepti sa se incalzeasca pentru a lumina la capacitate maxima, aceste becuri sunt extrem de utile si pentru faptul ca le poti pune oriunde deoarece nu se incalzesc si nu ai dece sa te temi ca iti ia peretele sau perdeaua foc, ori ca il atingi din gresala. Becurile cu led sunt cea mai buna inventie.

Bineinteles ca sunt aparute si becurile inteligente dar acestea deja intra in alta categorie, sunt mai mult pentru oamenii dependenti de tehnologie sau snobi, aceste becuri pot fi setate cu ajutorul unui smartphone prin care le poti seta intensitatea luminii, ora la care sa se aprinda, le poti aprinde si stinge de pe telefon, unora le poti schimba chiar si culoarea luminii dandu-le orice culoare de lumina vrei.

Va las pe voi sa descoperiti mai multe despre becurile cu led si cele inteligente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *