Basescu ataca dur Guvernul care strange bani pentru electorale

Buna dimineata si sa va bucurati de o cafea buna si poate o stire buna, in aceasta dimineata va prezint din nou atacurile lui Basescu la adresa Guvernului.

Presedintele Traina Basescu, pune la indoiala intentiile Guvernului de a construi autostrayi cu banii stransi din taxa suplimentara de 7eurocenti pentru fiecare litru de compustibil, aplicata din 2014. Basescu ne informeaza ca Romania va trebui sa plateasca decat 5% cofinantare pentru proiectele de constructie a autostrazilor banii din suprataxa pe benzină urmând în schimb să fie puşi „la dispoziţia baronilor locali pentru campanie”.REUNIUNEA ANUALA A DIPLOMATIEI ROMANE - BUCURESTI - 2013

„Cum a plagiat fără ruşine şi n-a plătit, acum minte fără ruşine. Cât este în acord cu FMI, România are asiguraţi banii pentru autostrăzi cu 95% contribuţia UE. Doar 5% trebuie pus din buget dacă fură mai puţin, dacă dau mai puţin la baronime în vederea alegerilor. În realitate, vor să strângă bani pe care să îi pună la dispoziţia baronilor locali pentru campanie. Destinaţia va fi să îndestuleze baronii locali, să îi dea la firmele lor care să îi întoarcă la partid” acuza Basescu, eu tinzand a-i da dreptate in aceasta situatie.

Preşedintele consideră că, prin majorarea preţului la combustibil, Guverul a pus în dificultate companiile private. „Nicio firmă care lucrează pe banii unui patron nu poate să previzioneze anul următor în luna noiembrie. Păi cum să-şi facă dacă nu ştiu cât va fi preţul combustibilului?”, a susţinut el.

Potrivit lui Băsescu, bani pentru ajustarea salariilor rezidenţilor şi profesorilor debutanţi s-ar fi găsit la buget şi fără taxarea suplimentară a combustibililor ori impozitarea construcţiilor speciale. „Indexarea pensiilor nu depinde de Ponta. E în lege şi trebuiau să o facă. Singurul cost, şi e bine că au decis să o facă este creşterea salariilor profesorilor stagiari şi medicilor rezidenţi. Asta nu justifică nici batjocora cu 7 cenţi la litrul de benzină, nici taxa pe stâlpi. Cea mai bună măsură a Guvernului era să nu inventeze nici taxa pe stâlp, nici pe heleştee”, consideră Băsescu.

Stiti cui le mai cresc salariile odata cu ale Profesorilor si doctorilor? Va spun eu ce citeam ieri intr-o stire, Primarii vor beneficia de marirea salariilr in perioada urmatoare, adica tot astia ce au salarii mari, un prost de munceste 12 ore pe zi o ia in mana, ala de da cu matura pe strada o freaca la rece pana la urma iar astia pe care i-au ales (cine a mers la vot) se lafaie in salarii bune, o masina cat un tanc (exemplu primarul din orasul meu care tocmai si-a cumparat un tanc de peste 100.000 de euro). Cat vor mai fura acesti indivizi? Oare vom reusi si noi sa ne desteptam ca societate si sa dam jos aceste lepre de pe tronuri? Se pare ca opnia publica conteaza din ce in ce mai putin spre deloc, ce daca muritorii de rand mor de foame in timp ce popii si mai marii puterii se scalda in bogatii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *