Auto- control, chestii ce ține de tine!

Trecând anii, cu toții am uitat…. sau nu nu am uitat că nu am trăit atunci… sau nu, nu poate că am trăit o altă viață atunci…. dar… dar oricum să revin la subiect ca și cum am fi trăit atunci.
Deci acel atunci va fi atunci până să se inventeze pastilele, atunci când omul era perfect sănătos și nu-l durea nimic. Atunci de ce nimeni nu răcea și nu avea nici o durere?
Ba răcea și-l durea dar nu avea timp să se gândească la asta, atunci nu avea supermarket pentru a putea să-și rezerve timp pentru a se gândi la ce-l doare. Atunci trebuia să se gândească ce pune pe masă, să muncească, să facă cum o face să muncească, apoi seara….. seara când avea puțin timp pentru el, cădea…. cădea rupt, ostenit de munca de peste zi, nu avea timp să se gândească că-l doare.
Astfel omul, muncitor și cu mult mai multe pe cap decât astăzi nu se gândea că-l doare, sau pur și simplu se gândea că-i bine, astfel „comandându- i” creierului că organismul este în perfectă stare de funcţionare. Şi cum orice simţire sau stare sau acţiune a noastră este strict legată de creier iar cum creierul este împărţit în 2 părţi (nu cum spun alții ci cum spun eu) o parte destinată controlului corpului și a stărilor corpului și ale sufletului, la această parte tu putând să intervii doar dacă vrei și- i poți comanda cu cealaltă parte cum să lucreze, cealaltă fiind tu ca persoană, putere interioară, psihic și spirit….
Mai pe scurt și pe înțelesul cititorului tu ca persoană, auto- controlabilă atunci când te doare ceva sau nu poți face ceva îți poți impune (repetându- ți în gând) faptul că „funcţionezi” perfect şi nu te deranjează nimic.
Este ca şi cum te- ai reseta, doar că necesită putin efort de concentrare, dar deci DAR înlocuiește pastila, medicamentele, în plus dezvoltă capacitatea de a te auto- controla. Din naștere omul are posibilitatea de auto- vindecare, de control asupra unei mici părți din ceea ce-l înconjoară doar cu ajutorul minții, doar că aceste capacități trebuiesc dobândite prin concentrare și meditație, astfel ajungând la auto- control.
Poate pare absurd ce am scris, poate sunt eu nebun, nu zic că nu dar fiind răcit mi-am impus că mă simt excelent și acum așa și mă simt. Funcționezi după cum îți dictezi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *