Asta da poftă de viaţă! A ajuns la 100 de ani şi a scăpat de cancer de 5 ori

Povestea incredibilă a unei bătrânici din Marea Britanie a impresionat întreaga lume. Ellen McDonald a împlinit, recent, 100 de ani, după ce a învins de cinci ori cancerul.foto simbol Northfoto

Pentru britanica Ellen McDonald, dorinţa de a trăi a fost mai puternică decât boala. Ea a ajuns la vârsta de 100 de ani, după ce, de-a lungul vieţii, a dus o bătălie necruţătoare împotriva cancerului, dovedindu-se a fi o adevărată luptătoare. Femeia a fost diagnosticată la începutul anilor ’50 cu cancer la sâni, fiind supusă cu succes la o dublă mastectomie (operaţie de excizie a ambilor sâni, pentru a-i fi eliminată tumoarea). Câţiva ani mai târziu, medicii au constatat că Ellen suferă, din nou, de cancer, de data aceasta la vezica biliară. A reuşit iar să învingă afecţiunea, fiindu- i îndepărtată vezica biliară, dar trecând şi printr-o histerectomie (extirpare a uterului), din cauza răspândirii necruţătoarei boli.

Se consideră o luptătoare

În 1963, englezoaica a aflat că are din nou cancer, dar la intestine. Ea a fost supusă din nou la o intervenţie de eliminare a tumorii, medicii crezând că, de data aceasta, femeia nu va mai supravieţui. Organismul ei nu a cedat, operaţia având succes şi reuşind să depăşească aşteptările tuturor. “După intervenţie, când m-am trezit, chirurgul mi-a zis că operaţia s-a sfârşit şi că nu a fost sigur că voi supravieţui, dar i-am spus că sunt o luptătoare”, a declarat Ellen, precizând: “Am învins boala de cinci ori. Am trecut printr-o dublă mastectomie, o histerectomie, mi-au scos vezica biliară şi am supravieţuit cancerului la intestine. Nu cred că există vreun secret pentru o viaţă lungă, cred că e doar destinul, dar cunosc din ce în ce mai mulţi oameni care ajung la 100 de ani. Vărul meu are 107 ani”, a mai spus centenara.

 

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *