Armata te face barbat! Dar mai exact ce inseamna sa fi barbat?

Sa apar tara, asa tot aud cand vine vorba de armata, recrutari obligatorii… Armata te face barbat, armata de defineste, armata….

Nu ma, faptul ca ti o pusca in mana nu te face barbat, faptul ca inveti sa ucizi nu te face barbat si nimic din asta nu te defineste. Barbat esti atunci cand cu toate ca iti iei o palma de la o femeie, vei fi destul de bun pentru a nu i-o intoarce. Barbat esti atunci cand repari ce s-a stricat prin casa, atunci cand lupti cu tine insuti pentru a putea asigura familiei tot ce-i mai bun. Barbat esti abia atunci cand realizezi ca o femeie nu e doar o masina de gatit, spalat, crescut copiii si sex.

Toate aceste aspecte te definesc ca om, esti om atunci cand sti sa ierti, cand sti sa asculti si cand faci tot posibilul sa fie bine. Esti barbat cand treci peste tot si spui adevarul, chiar daca inseamna sa treci peste orgoliu, chiar daca altii pot rade de tine.(asta am invatat recent).

Asta inseamna sa fi barbat caci in ziua de azi nu mai alergam dupa bivoli pentru a demonstra barbatia, a fi purtator de coaie nu inseamna neaparat a fi barbat, a fi un munte de om, nu te face barbat. Este inteles gresit termenul de barbat azi, ori sunt eu nebun….

Armata… Ce este armata? Armata este acea institutie care te invata sa ii aperi pe cei de la putere si interesele lor. Asta este armata in Romania caci interesele tarii nu mai sunt de mult aparate de armata. Acum legile fac ca orice institutie sa apere interesele celor care conduc tara, se dau legi in asa fel in cat ei sa se poata scoata, dau legi in functie de ce afaceri au…

Eu ce sa apar? Sa apar pe astia de ne conduc? Sa apar ruinele a ceea ce au fost odata fabrici si spitale? Sa apar biserici? Nu, daca se va baga armata obligatorie, prefer sa traiesc in munti, singur decat sa mor pentru interesele altor tari, pentru interesele celor ce imi conduc tara intr-un mod hilar de 25 de ani in coace.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *