Arborele printesei, o afacere de viitor?

Arborele de Paulownia, originar din Asia şi cunoscut şi sub numele de „arborele prinţesei”, s-a transformat în ultimii ani într-o afacere şi în România. Lemnul său de calitate superioară utilizat în fabricarea iahturilor, a instrumentelor muzicale sau a pieselor de mobilier de lux i-a îndemnat pe antreprenorii români să înceapă plantarea sa în mai multe judeţe.

Plantaţii de „arborele prinţesei” pot fi întâlnite în Galaţi, Brăila, Constanţa, Cluj, Braşov sau Tulcea, această specie fiind adaptată la temperaturile mai scăzute.

FOTO: Wikimedia Commons

În cel mult 10 ani arborii, care ating o înălţime de până la 20 de metri, pot fi tăiaţi şi vânduţi pentru cherestea sau utilizaţi în centralele de biomasă.

La ora actuală, firmele specializate în domeniu execută pantaţii de arbori Paulownia la preţul de 1.500 de euro pe hectar în lunile de primăvară şi la preţul de 3.500 de euro pe hectar în lunile de toamnă.

FOTO: Wikimedia Commons

În urmă cu un an, printr-o investiţie de circa 4.000 de euro, puteau fi plantaţi circa 600 de puieţi care, după un deceniu, aduceau un profit de circa 30.000 de euro proprietarului, potrivit Ştirile ProTV.

continuare

Astfel de arbori puteti achizitiona de pe site-ul sanatatedinplante.ro site pe care il administrez, tot de aici puteti achizitiona si goji, afin si alti arbori si arbusti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *