Anunturile firmelor de recrutare si ce ofera acestea… Voi cunoasteti firme serioase?

De ceva timp sunt in cautarea unui loc de munca, am sunat peste tot, am cautat anunturi si am trimis CV-uri. M-am gandit chiar sa plec din tara si am incercat sa apelez la unele firme de recrutare gasindu-le anuntul pe siteuri precum olx.ro si tocmai.ro. Pe aceste siteuri gasesti foarte multe anunturi cu locuri de munca in Germania, Joburi in Austria etc.

unu-din-trei-romani-care-vrea-sa-plece-la-munca-in-strainatate-isi-cauta-job-in-marea-britanie-ce-vor_size9

Aceste firme obisnuiesc sa publice anunturi fara prea multe detalii si pe orase, astfel tu vezi anuntul pe un anumit oras si suni dar iti raspunde un angajat bine voitor care iti da detalii despre job (nu prea multe) si nu iti spun numele firmei lor si adresa decat daca ii intrebi. In anunt obisnuiesc sa ofere cazare, masa, asigurare si transport gratuit. Pe mine asta ma cam da inapoi pentru ca nici un angajator din lumea asta nu iti ofera 3 mese pe zi si mai ales transport gratuit pana in tara unde va fi jobul.

Eu am luat anunturi de pe Prahova, Ploiesti, Sinaia, Breaza, Campina etc. si am sunat trezindu-ma ca imi raspund angajati ai unor firme de recrutare din Targu Mures sau alte orase din cealalta parte a tarii. Aceste firme percep taxe (acum nu le mai spun comisioane) le spun taxe de procesare a dosarului care sunt folosite pentru traducerea actelor si transport. Adica tu te duci cu niste acte pentru a-ti face dosarul si le dai in jur de 560 RON pentru procesarea lui dar nu ai certitudinea ca te vezi plecat.

Eu in general ii intreb care este numele firmei de recrutare si adresa apoi caut pe internet si in majoritatea cazurilor am gasit numai pareri negative, comentarii ale oamenilor care au incercat sa plece cu astfel de firme dar au sfarsit cu banii luati si ochii in soare. In unele cazuri nici macar nu am gasit firmele pe internet.

Cele mai multe asa zise firme de recrutare nici macar nu au un site, un „sediu” online, isi prezinta oferta pe toate siteurile de anunturi si grupuri de facebook, nu dau niciunde numele firmei aflad de el numai daca suni si insisti sa ti se dea.

Ma intreb daca in Romania chiar exista firme de recrutare pe care sa te poti baza…

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *