Angajatorii și tinerii de astăzi

      În ziua de astăzi, în condițiile în care totul este scump, tinerii de rând ai căror părinți nu sunt parlamentari, deputați ori patroni, își caută tot mai mult un job sau chiar două, m-am gândit să spun cam ce înseamnă astăzi să ai un loc de muncă.
      Începem prin a trece prin școală, faci școală pe un anumit profil, în timpul școlii cauți un loc de muncă part-time, te lovești de cererea de experiență, vârsta legală pentru a muncii și altele. Apoi intri la facultate, ca student pentru a putea să-ți continui studiile cauți de muncă, te lovești din nou de lipsa de experiență.
     Acum să vedem ce înseamnă experiența…. Experiență înseamnă minim cinci ani lucrați într-un domeniu, pe un anumit post. Un student de unde i-ar putea avea pe acești cinci ani? Pentru a căpăta experiență studentul trebuie să fie angajat, instruit, ajutat, promovat poate. În condițiile în care toți patronii caută numai oameni cu experiență acești tineri abia ieșiți de pe băncile școlii, sau care încă își tocesc coatele prin școală, sunt condamnați la a fi șomeri fără a lucra măcar o zi, astfel neavând cum să capete experiență.
     Mesajul meu pentru toți angajatorii este: angajați-ne, suntem tineri, avem nevoi, probleme, idealuri ca și voi, nu avem experiență, poate știm sau poate nu știm ce trebuie să facem pe un anumit post dar suntem capabili să învățăm. Învățăm, muncim și căpătăm și experiență. Astfel angajându-ne aveți posibilitatea de a „ne crește”, de a ne învăța și de a ne oferi o șansă la un viitor mai ușor. Gândiți-vă că pe vremea lui Ceaușescu tinerii erau angajați imediat cum  terminau studiile, economia mergea, întreprinderile nu se desființau și totul mergea relativ bine, acum se cere experiență, cei care o au sunt prea bătrâni, cei care nu o au nu sunt acceptați, astfel se ajunge la cazuri dezastruoase.
     Angajând un tânăr ai forță de muncă tânără, idei bune și venituri permanente. Tinerii vor să muncească, oferă-le un viitor. 

One Response to “Angajatorii și tinerii de astăzi”

  1. prostudio spune:

    Sunt putine companiile care prefera sa angajeze tineri fara experienta, iar parlamentarii trimit tinerii in europa sa munceasca in tara nu au nevoie de oameni tineri si capabili, cred ca trebuie sa acordam mai multe sanse tinerilor si sa ii incurajam sa ramana in tara lor sa munceasca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *