Alegerile, ciolanul și milogii

Au trecut alegerile, nu au lipsit milogii gata să mă plătească să le votez candidații, nu au lipsit pomenile electorale la care participă toți pomanagii satului și bineânțeles concertele electorale cu articști cărora le vezi fața doar odată la 4 ani, care vin în fața oamenilor și lălăie de 2-3 ori, urmând să bage în buzunare 20-30 de mii de €, bani cu care s-ar fi putut face orice altceva în fiecare oraș și comună din țară.

Mă irită faptul că dacă sunt bani necesari pentru ceva absolut necesar, gen crearea de locuri de muncă, asfaltare, dezvoltarea țării, nu se găsesc bani dar în timpul unei campanii electorale chiar și o comună de la cuca măcăii are bani de concerte. Și mă mai enervează și oamenii care se duc la astfel de concerte, cu 10 minute înainte să ajungă acolo se vaită de bani dar acolo se zbenguie și cheltuie cât într-o lună, acei pupincuriști care pupă-n fund partidul care dă mai mult, omul ce le vorbește, ce-i minte frumos, implantându-le vise democratice în minte.

De când mă știu acești visători „cinstiți”, o lună sau două promit, dau cu bâta-n baltă că fac, că dreg iar imediat ajunși pe scaun subit, uită tot. Apoi patru ani vor fi precum caii, vor vedea doar în față, nu în stânga și în dreapta la oamenii muritori de foame, cu nevoi, cărora le-au promis în campanii că le dă bani, că le asfaltează și câte și mai câte. Acum vor vedea doar acel drum aurit al îmbogățirii, acel mare ciolan pe care l-au ros și alții, urmând să-l roadă și ei.

Asta este politica și când îi auzi „Eu nu sunt ca ei, sunt cinstit, gospodar, am facultate….” Ă? Ce mă, ce ești? asta să-i spui lu’ mutu, știu cu cine am de-a-face și ce veți face.

Deci în concluzie, avem noi primari ce vor roade ciolanul și avem noi concilieri ce nu ne vor lu în seamă. Frumoasă viața de cetățean.

3 Responses to “Alegerile, ciolanul și milogii”

 1. Kim spune:

  Din pacate asta e realitatea din Romania. Si noi suntem prea orbi ca sa ne dam seama ca nu e in regula ce se intampla. Pot trai doar cu speranta ca intr-o zi ne vom destepta si vom realiza ca noi i-am pus si noi ii putem da jos.

  • Laurentiu spune:

   Sa ne desteptam? Chiar crezi ca toti gandesc ca noi? Multi inca sunt de parere ca lucrurile sunt ok..e greu sa mai schimbi ceva, foarte greu.

 2. Stefan spune:

  Trist, dar ai dreptate. Oamenii insa cred ceea ce politicienii le promit si daca nu ar crede ce ar putea sa faca? Sa nu mai voteze nimeni? Din pacate in tara asta pe prim plan se afla furtul, corputia si trisarea. Insa societatea si cetatenii nu conteaza pentru nici un politician.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *