A început campania și odată cu ea și mita electorală

A început campania electorală, odată cu ea și minciuna electorală dar și ȘPAGA electorală.

Deci, ieri ne-au anunțat dragii noștrii viitori deputați și senatori că vin la magazin la ora 15:00 (magazinul acesta fiind locul de întâlnire în general al babelor, bețivilor și pierde vară din cartier). Toată lumea la 15:00 erau acolo numai viitorii aleși au apărut peste o oră. Eu unul nu am treabă cu ei, eu la ora când au ajuns ei deja eram la orele de condus dar m-am informat ce au mințit, aceeași placă.

Astăzi a venit și rândul meu să mă văd involuntar cu ei în centru, în Breaza. Vin la mine și încearcă să steăm de vorbă.

Personaje necunoscute mie, care se vor deputați și parlamentari, cerșesc voturi și au același discurs.

Stau de vorbă cu unul dintre candidați… și îl întreb ca orice cetățean cu drept de vot, ce va schimba în orașul acesta și nu mare mirare mi-a fost când am auzit acea placă de pe vremea când aveam 6-8 ani și alții îl mințeau pe tata înainte de alegeri și înepe să-mi promită : Locuri de muncă (l-am întrebat, dacă nu am experiență cine mă angajează, dacă depun un cv la primărie obțin un post de operator pc? NU CRED, deoarece nu am experiență…), apoi cică face spital, (Care acela pe care îl desființează ZOLDI), că face parc (îl aștept de când eram de-o șchioapă), că propune mărirea salariilor (da de la salariul minim pe economie de vro 650 de lei impozitabili din care rămâi cu 500 de lei și ai rată, gaze, curent, mâncare de plată, la 651 de lei cu aceași poveste probabil)

Apoi Mita electorală, pix, Brichetă, VESTE, acestea din urmă nu cred că au voie să le dea, dar fie, sunt călduroase.

O să fie o perioadă grea pentru mine, o să tot aud gălăgia făcută de mașina electorală în pauzele dintre melodiile ce-mi răsună îm căști. Mă voi împiedica de acești cerșători care nu îmi inspiră nici cea mai mică încredere.

Acum fie între noi, am ajuns la punctul în care și mama dacă ar candida nu mi-ar inspira încredere. Sunt prea mulți, prea înfometați și prea puțini bani.

Una peste alta mă resemnez cu gândul că oricum trebuie să mă descurc, cum necum trebuie să trec peste ei și minciunile lor.

3 Responses to “A început campania și odată cu ea și mita electorală”

  1. Mircea M. spune:

    Hai..lasa, ca nu mai e spaga electorala ce fost odata !

  2. Andrei spune:

    Si mai rau e ca inca tin astfel de magarii…pe bune acum, cat de ipocrit sa fi sa oferi mita electorala. Sau altfel spus, cat sa te duca capul sa fi influentat de o bricheta, o galeata sau 2 pungi de zahar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *