A cui e defapt tara asta? a noastra, a lor?

Hai sa vorbim iar despre tara, despre Romania, cum a ajuns si a cui este defapt. Odinioara, Romania era infloritoare, avea industrie, locuitorii ei aveau un loc de munca, nu aveau taxe mai mari decat castigau, aveau ce pune pe masa. Asta se intampla candva caci acum….

Acum in Romania majoritatea celor ce au lucrat candva in uzinele ceausiste sunt someri, prea batrani pentru a mai fi angajati, prea multi pentru prea putine locuri de munca. Cei mai norocosi au plecat din tara, si-au facut acolo un viitor lund-o de la inceput dar ceilalti, ceilalti se uita de cele mai multe ori ca nu au ce pune pe masa, se ineaca in bautura sau, rapusi de saracie se agata de-o grinda si scapa.

Eu ca tanar, ma uit la tara asta cu frica, ma uit la un viitor incert intr-o tara in care taxele lunare sunt mai mari decat salariul care iti este oferit de patronii firmelor si ei jetmaniti de statul care iti impune si tie taxe. Ma uit la cei de sus si la viata care o duc si ma intreb i eu ca prostu….

A cui este tara asta, a noastra, a lor?

Eu zic ca a noastra nu mai e de mult, noi suntem o adunatura de prosti care isi platesc taxele impuse de ei, aproape in fiecare luna se ivesc noi taxe, se dau legi care sa ne oblige sa mai platim ceva, ne storc complet. Noi ce facem? Stam in baruri si ne inecam in bautura sau mai rau, furam pentru a supravietui in timp ce ei fura de la noi toti pentru a se lafai.

Care este diferenta intre noi si ei? Diferenta este faptul ca noi traim pentru a trai ei, adica noi le platim lor vacantele si vilele de lux, le platim salariile monumentale si pretentiile de bastani pentru ca ei pe langa asta sa mai si fure de unde mai apuca.

Voi chiar credeti ca tara asta este trasa in jos de cei ce primesc o amarata de pensie de boala sau un ajutor de somaj, ori altfel de ajutor de la stat? Ajutoarele ce le da statu sunt o mizerie, sunt 1% din cat ar putea da, un handicapat ce nu poate merge, este tinut la pat de boala primeste 700 de lei de la stat in conditile in care unui puscarias care a violat si ucis o batrana, i se aloca minim 2000 de lei lunar. Cel mai sarac parlamentar din tara asta tot ia 5000 de lei pe luna, bani care vin tot de la noi prostii de ne platim darile.

Platim taxe de drum pentru a avea drumuri si murim in accidente pe ulitele patriei caci nu pot fi numite drumuri. Ne vin acasa plicuri de la ANAF in 2015 sa ne ceara bani pe asigurarea CAS din 2012 in conditiile in care nici macar nu esti asigurat. Daca te duci in spital si nu mori din cauza ca nu are cine sa se uite la tine caci medicii sunt mult prea aglomerati, mori ca sigur iti pica tavanul in cap sau te mananca sobolanii in pat.

In tara asta traim romane, in tara in care tu si eu platim ca prostii pentru a le fi lor bine, in tara in care la proteste se danseaza dansul pinguinului, in tara in care tu romane mergi pe premiza LASA MA CA-I BINE ASA!

E bine o laie, nu e bine deloc caci nu ai unde munci, eu am depus sute de cv-uri, am fost la zeci de interviuri dar cand aud angajatorii ca vreau minim 800 de lei pe luna imi spun ca este mult…

Traim intr-o tara in care coruptia, mita, pila si prostia dicteaza, o tara in care la televizor o vezi pe zavoranca dezbracandu-se la cacaturile de emisiuni pentru prosti, pe dragusanca fiind numita femeie, vezi cum se pledeaza pentru drepturile homosexualilor, pentru dreptul lor de a fi vazuti de tine cum se ling pe strada, cum se strang reciproc de coaie. Traim intr-o tara cu oameni care venereaza prostia, aspira la masini scumpe si vile luxoase ca asa aud ei in versurile melodiilor cantate de tigani care vezi doamne sunt romi.

Suntem o tara de prosti si ne meritam soarta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *