6 Metode de a economisi bani

Acesta este un articol mai diferit, un articol in care voi lista o serie de metode prin care poti reduce cheltuielile. Asta in cazul in care esti un roman de rand si cativa zeci de lei sau poate cateva sute economisite, la final de luna vor conta.

  1. Atunci cand vrei sa cumperi un anumit produs, incearca sa-l cauti si online, sa cauti pareri despre el si chiar sa incerci comparatoarele de preturi. Eu mi-am luat laptop cautand respectivul model intr-un comparator de preturi, iar economia a fost de 170 Ron la momentul respectiv. Ideea este doar sa te uiti asa in mare la magazin, sa vezi daca au date de contact, vechime, pagina de facebook, comentarii etc…incat sa inspire incredere.
  2. Multi avem obiceiul sa lasam TV-ul aprins cat e ziua de lunga. Adica atata timp cat suntem acasa, il tinem aprins. Televizorul nu doar ca…consuma curent electric, dar ne ocupa si timpul, ne distrage de la activitatile carora chiar trebuie sa le dam importanta. Daca te duci in bucatarie sa mananci, ar fi bine sa inchizi tv-ul in timpul asta, daca te duci sa faci baie…la fel. Si indicat ar fi sa iti gasesti alte activitati, nu uitatul la TV! Citeste o carte, axeaza-te pe un hobby etc.
  3. Daca stai in chirie cu prietena sau singur… Ai putea sa mai raresti iesirile in oras si sa invitati prietenii la voi. Chiar daca nu pare, sa stiti ca se va economisi destul. Taxi-uri, sucuri, bautura, poate chiar si mancare in oras. Petrecand acasa se va simti o economie la buget, doar ca va trebui sa faci curat la sfarstiul zilei : ) . Alegand seri linistite cu prietenii in defavoarea iesitului in oras 1 data sau de doua ori pe saptamana inseamna si maturitate. Nu zic sa stati numai in casa, dar o iesire la o saptamana – doua ar trebui sa fie indeajuns.
  4. Renunta la fumat! Tigarile nu doar ca sunt foarte daunatoare organismului, dar ne fac si sa cheltuim o multime de bani. Tigarile sunt scumpe, acesta este adevarul. Iar tigarile rar merg fumate asa pe uscat, fara nimic de baut, ceea ce duce iar la alte cheltuieli. Tigarile nu pot fi fumate in casa, in sufragerie, ca stim ca nu e sanatos si nu ne place sa stam in fum. Fumatul ne face placere intr-adevar cand suntem intr-un Pub in oras, sorbind si dintr-o bautura. Aceste vicii se completeaza unele pe altele si duc la cheltuieli mai mari.
  5. Daca folosesti imprimanta destul de des si tre sa cumperi un cartus nou la 1-2 luni, ei bine, sa stii ca este si o alternativa mai ieftina! Apeleaza la firmele de reumplere cartuse de imprimanta. Reumplerea cartuselor este destul de eficienta si ne ofera aceeasi calitate la imprimare pe care ne-o ofera cartusele noi, doar ca au un pret de 3 ori mai mic. Cand am fost in Brasov saptamanile trecute, am profitat de acest lucru si mi-am si reincarcat cartusele la RefillPedia. RefillPedia este o firma de reumplere cartuse Brasov situata pe strada Republicii. Nu stiu exact care e situatia cu ei, dar cred RefillPedia si Euro Tel sunt una si aceeasi firma. Ideea este insa ca serviciile sunt ireprosabile si cartusele functioneaza impecabil.
  6. Incearca sa cumperi in locuinta numai becuri economice. Dar trebuie sa stii ca pe piata exista si o multitudine de produse contrafacute. Un bec economic de calitate va costa cel 15 Ron. Cele care sunt ieftine, vor avea si o durata de viata mica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *