1Mai in Germania, odihna si parade

Primul 1Mai in Germania, departe de casa, departe de prietenii cu care petreceam de obicei de 1Mai. Inca un an in care nu sunt in Vama dar cred ca primul a in care am un sentiment de implinire cu gandul la faptul ca imi pot ajuta familia si gandul ca incep planurile sa prinda contur. Se pare ca mai am ceva de stat aici, cred ca ma prinde iarna pe aici, dar una peste alta e bine, aici castig destul de bine si e ok.

Zilele astea mi-a trecut prin minte o noua idee de plan pentru viitorul etaj la casa, am de gand ca la etaj sa fac o bucatarie cu un living maaare si baie, loc de distractie, mancat, un semineu frumos…. iar la mansarda sa fac camere, dormitoare, 4-5 cred ca intra sa fie loc unde sa culci prietenii, invitatii oricine iti calca pragul. Mai pe scurt, etajul de distractie si mancat iar mansarda de odihna. Ca investitie nu m-am gandit dar sper sa strang fondurile necesare pentru a-mi face ce visez.

Aici momentan lucrurile merg bine, muncesc, imi iau banii cuveniti, este cu totul diferit fata de cum este in tara, acolo am muncit dar mai mult degeaba, aici muncesc si oi avea timp si de concediu, odihna, etc. vedem.

Cat despre ce mai este pe aici, maine de 1Mai va fi parada pe strazi sau cel putin asa am auzit, ma voi plimba iar cu bicicleta si sper sa nu ma mai ratacesc ca data trecuta cand am plecat de nebun, era sa ajung in Polonioa, mai aveam putin, putin. Maine am de gand sa ma duc la ce a mai ramas din zidul Berlinului, sa vad unde s-a scris o parte din istoria lumii. Am vazut aeroportul, am vazut langa aeroport o amenajare unde sunt expuse 3 avioane din timpul razboiului, taburi si tancuri din aceeasi perioada, o veche masina de pompieri.

Foarte frumos si pot spune ca am ajuns si pe autostrada cu bicicleta iar cand am vazut unde sunt m-am gandit ca nu prind eu viteza necesara pentru a circula pe acolo ca na, am picioare nu motoare, asa ca m-am intors si cand am pornit spre casa, am luato in directia opusa si cum spuneam mai sus era sa ajung in Polonia doar ca atunci cand am vazut eu ca nu dau de strada pe care stau sau macar o strada cunoscuta am intrebat un neamt de AfricanStrase o strada cunoscuta de langa aeroport dar el mi-a spus ceva in germana si am inteles doar ceva gen „in partea asta ajungi in Polonia”. Oricum cu bicicleta este genial, picioare sa ai sa pedalezi ca ai ce vedea, iar daca te ratacesti, nemtii te ajuta iar daca vede ca nu intelegi ce spun ei in limba lor, fac tot posibilul sa te ajute.

Mai am foarte putin pana in August totusi, abia astept sa vin acasa, sa ma distrez si eu putin cu prietenii ca pana cand munca, munca. Pana una alta, ma bag la somn ca maine am de umblat, deci CIUS!

One Response to “1Mai in Germania, odihna si parade”

  1. Radu spune:

    Nu esti in Vama, dar esti in Germania. Cred ca ai ce face si acolo de 1 Mai! šŸ˜›

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *